Fra smuglerindustri til fiskeoppdrett

Egyptiske myndigheter fyller grenseområdet ved Gaza med sjøvann. Slik ødelegger de smuglertunneler, og legger grunnlaget for framtidig fiskeoppdrett.

Her ser man vann bli fylt inn i buffersonen ved Egypts grense mot Gaza fredag 18. september, da vannfyllingen startet. (Foto: Flash90)

Egypt fører en streng blokade av grensen mot Gaza. Kampen for å oppdage og ødelegge de tallrike smuglertunnelene mellom Egypt og Gaza begynte etter at Morsi, fra det Hamas-vennlige muslimske brorskapet, mistet presidentmakten i 2013. Siden har de egyptiske myndigheter hatt en vedvarende kamp for å oppdage og ødelegge de mange smuglertunnelene som har vært gravd ut under grensen. I løpet av det siste året har det blitt etablert en folketom buffersone på minst 500 meter fra grensen. Antallet tunneler skal være redusert fra over 500 til under 20. Nå tar Egypt enda et skritt som både skal ødelegge de siste eksisterende tunnelene og effektivt hindre utgraving av nye: Sjøvann pumpes opp fra Middelhavet, og fylles i grenseområdet ved Gaza. Fredag morgen begynte pumpingen av vann, ifølge Times of Israel.

Kilder i de palestinske sikkerhetsstyrkene har ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA bevitnet at pumpingen har startet. De sier at operasjonen ”er et ledd i innsatsen for å stoppe smugling fram og tilbake mellom islamister i den egyptiske Sinai-ørkenen og på Gaza-stripen”.

Planen ble først omtalt i media i slutten av august. Målsetningen for vannfyllingen er at dammene som vil oppstå i buffersonen langs den 14 km lange grensen skal utvikles til 18 fiskeoppdrettsanlegg.

Forrige artikkelFra Israel til din mobil
Neste artikkelAbbas velsigner steinkastere og kaller jøder ”skitne”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/