Bygger nytt grensegjerde etter opptøyer

Det israelske forsvaret vil om kort tid bygge et nytt og sterkere gjerde langs Gaza-grensen, etter flere tilfeller av at demonstranter fra Gaza har brutt seg gjennom det eksisterende gjerdet.

Det nåværende grensegjerdet mot Gaza. (Foto: Wikimedia Commons)

Onsdag gjorde IDF kjent en avgjørelse om å bygge nytt grensegjerde langs hele den 65 km lange Gaza-grensen, ifølge Times of Israel.

Det nye gjerdet vil bli bygget etter modell fra grensegjerdet mot Egypt, som er sju meter høyt på det høyeste punktet, og som har høyteknologiske sensorer og overvåkingskameraer integrert. Det nåværende grensegjerdet ved Gaza er et langt lavere piggtrådgjerde. Forandringen vil gjøre det langt vanskeligere å forsere grensegjerdet.

Den senere tiden har det vært flere tilfeller av opptøyer ved grensen, der palestinere i Gaza har forsøkt å ta seg inn i Israel. Israelske styrker har drevet dem tilbake hver gang.

Også onsdag var det opptøyer ved grensen. Noen titalls demonstranter beveget seg opp mot grensegjerdet øst for flyktningleiren Bureij, og israelske styrker på den andre siden skjøt mot dem. Ifølge Hamas-myndighetenes helsedepartement ble tre palestinere skadet.

Til sammen er ni personer blitt drept og mange skadet i sammenstøtene ved grensen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise