Egypt fant jern-tunneler fra Gaza

Nytt tunnelnettverk fra Gaza til Sinai er oppdaget av egyptiske myndigheter.
Her ser man vann bli fylt inn i buffersonen ved Egypts grense mot Gaza fredag 18. september, da vannfyllingen startet. (Foto: Flash90)

For første gang er et nettverk av avanserte jernbelagte tunneler mellom Gaza og Egypt blitt oppdaget. Det var egyptiske grensevakter som gjorde oppdagelsen, som ble offentliggjort fredag ifølge Ynetnews.com og Times of Israel.

Området på Egypts side av landets 13 km lange grense mot Gaza er den senere tiden blitt flombelagt med pumpet sjøvann. Vannet er ment å ødelegge de siste gjenværende smuglertunnelene, som ifølge egyptiske myndigheter brukes av islamistgrupper på begge sider av grensen. Vakter i nærheten av grenseovergangen Rafah la merke til et sted der vannet som ble pumpet inn ikke sank ned i bakken slik det normalt ville ha gjort. De satte i gang undersøkelser, og avdekket en robust tunnel ti meter under bakken. Den beveget seg fra 70 meter inne i Gaza, under grensen og 200 meter innover på egyptisk område. Den så ut til å fortsatt være under utbygging. De 40 cm tykke veggene i tunnelen var belagt med jern. Egyptiske styrker ødela tunnelen ved hjelp av store mengder eksplosiver.

Egyptisk etterretning opplyser at tunnelen viser seg å ha vært en del av et nettverk bestående av 17 jernbelagte tunneler, bygget for å holde stand mot vannpumpingen. Tunnelene er beregnet å ha vært svært kostbare å bygge. Den egyptiske etterretningen hevder at tunnelene er bygget av Hamas og finansiert fra Qatar.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise