14 personer fra Gaza reddet fra tunnel-kollaps

Smuglertunnel ramlet sammen da Egypt pumpet inn sjøvann.
Her ser man vann bli fylt inn i buffersonen ved Egypts grense mot Gaza fredag 18. september, da vannfyllingen startet. (Foto: Flash90)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Natt til tirsdag kollapset en smuglertunnel under grensen mellom Gaza og Egypt, som resultat av at egyptiske myndigheter pumper sjøvann inn i buffersonen langs den 13 km lange grensen. Tunnelen befant seg i nærheten av Rafah, ifølge Times of Israel.

Tunnelen var i bruk da sjøvannet flommet inn og fikk den til å ramle sammen. 14 palestinere var inne i tunnelen for å smugle varer mellom Gaza og Sinai. Palestinske medier meldte at de 14 personene ble fanget inne i tunnelen, og at det var grunn til å frykte at de hadde blitt drept. Senere viste det seg at de hadde klart å ta seg til en del av tunnelen der vannet ikke hadde nådd inn. Derfra ble de dratt opp til overflaten av det palestinske sivilforsvaret.

Ved grensen mot Gaza har egyptiske myndigheter ryddet en 500 meter bred folketom buffersone. Etter at buffersonen ble etablert høsten 2014, skal mer enn 500 tunneler ha blitt ødelagt. I høst begynte Egypt å fylle buffersonen med sjøvann for å avdekke og ødelegge de siste gjenværende smuglertunnelene.

Mandag denne uken offentliggjorde egyptiske myndigheter at de har oppdaget og ødelagt 20 smuglertunneler i løpet av november. Det har tidligere kommet fram at noen av tunnelene har vært bygget med jernbelegg, noe som har hindret at sjøvannet i seg selv har vært nok til å ødelegge dem.

Egyptisk etterretning mener at smuglertunnelene brukes til å frakte våpen fra Gaza til islamistgrupper i Sinai. Lenge har store mengder ulike varer blitt fraktet til Gaza gjennom slike smuglertunneler, fordi Egypt stort sett holder grenseovergangen til Gaza stengt.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise