Amir (29) ble drept på oppdrag ved Gaza-grensen

Etterretningsagenten Amir Maimoni fra Shin Bet ble drept under et oppdrag ved Gaza-grensen denne uken.

Amir Maimoni (29) ble drept under tjeneste for Shin Bet. (Foto: Shin Bet)
Amir Maimoni (29) ble drept under tjeneste for Shin Bet. (Foto: Shin Bet)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Tragedien skjedde da en annen agent feiloppfattet Maimoni som en trussel og skjøt og drepte ham, ifølge Times of Israel. Den fatale feilen ble gjort under en etterretningsoperasjon ved Gaza-grensen natt til onsdag. Etterretningssjef Yoram Cohen opplyste om dette da han holdt tale ved Maimonis begravelse onsdag. Ifølge Cohen deltok Maimoni i et ”komplekst og nødvendig oppdrag”.

Army Radio rapporterte at etterretningstjenestemennene hadde fått varsel om en mulig infiltrasjon fra Gaza til Israel, og at det var dette Maimonis kollega trodde han forsvarte seg mot. Detaljene rundt hendelsen er imidlertid ikke bekreftet av Shin Bet.

Maimoni kom fra den sør-israelske landsbyen Zohar i nærheten av Kiryat Gat. Han gjorde tjeneste i Shin Bet i to år. Cohen uttalte at Maimoni hadde vist ”ansvarlighet, seriøsitet, engasjement og kontinuerlig utvikling i sin profesjonalitet”.

Omstendighetene rundt hans død er under grundig etterforskning, ifølge etterretningssjefen.

Forrige artikkelNok en gang vil Lars Gule forsøke å skade israelere
Neste artikkelUltraortodoks jøde knivstukket i Jerusalems gamleby
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -