Dette kartet fikk ikke FNs generalsekretær se

På den FN-drevne Gaza-skolens kart over ”Palestina” finnes ikke Israel. Da Ban Ki-Moon kom på besøk, ble kartet dekket til.
Dette bildet viser hvordan et kart over
Dette bildet viser hvordan et kart over "det historiske Palestina" ble dekket til da FNs generalsekretær kom på besøk. (Foto: Twitter)

Tirsdag besøkte FNs generalsekretær Ban Ki-Moon Gaza. Han brukte anledningen til å komme med knallhard kritikk av Israel. Blant annet omtalte han ”blokaden” som ”kollektiv avstraffelse”.

– Inntil Gaza og Vestbredden er forent under én demokratisk og legitim regjering, er Gazas framtidsutsikter begrenset, sa Ban Ki-Moon ifølge Times of Israel.

Et av stoppestedene hans var en skole som drives av FN-organisasjonen UNRWA. Der henger et kart på veggen som vitner om en annen drøm enn den FN-toppen skisserte. For på kartet over nærområdet, titulert ”det historiske Palestina”, finnes ingen antydning om noen stat ved navn Israel. Her er det kun Palestina som finnes – fra Jordanelven til Middelhavet.

I forkant av besøket må noen ha tenkt på at det kanskje kunne komme til å slå negativt ut dersom FNs generalsekretær skulle holde tale på et sted der et slikt kart dannet bakgrunnen. Da Ban Ki-Moon kom til skolen, hadde nemlig noen hengt et hvitt tøystykke over kartet.

Dette skapte sterke reaksjoner blant en del palestinere i Gaza, ifølge Ynetnews.com. Mange har postet bilder av veggen med kartet både med og uten tildekking, som for eksempel på denne Twitter-kontoen. ”Hvorfor ble det tildekket?” skriver noen som tekst til bildet. ”Hvordan skal verden kunne respektere oss hvis ikke vi selv engang kan respektere landet som rettmessig tilhører oss?” skriver en student i Gaza som tekst til bildet. ”Hvis de var redde for å såre Ban Ki-Moons følelser, hvorfor tok de ham ikke da heller med til en annen skole?” skriver en annen palestiner fra Gaza.

UNRWAs talsmann i Gaza, Adnan Abu Hasna, benekter at et kart ble tildekket under pressekonferansen på Gaza-skolen – til tross for bildene som florerer.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise