Tok seg ulovlig inn i Israel

Fire palestinske menn fra Gaza ble arrestert i Sør-Israel tirsdag morgen, etter at de tok seg ulovlig over grensen.
Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israelske soldater pågrep mennene i Eshkol-regionen, bare noen minutter etter at de hadde brutt seg gjennom grensen fra Gaza. De fire mennene var i besittelse av tenger som de hadde brukt til å klippe i stykker grensegjerdet, ifølge hebraiske medierapporter som er gjengitt av Times of Israel.

Grensegjerdet som skiller Israel fra Gaza, inneholder en mengde sensorer og kameraer som styrker Israels overvåking av grensen. Normalt er det nok soldater på patrulje i området til at infiltratører fra Gaza blir pågrepet i løpet av få timer.

For en uke siden klarte likevel en palestinsk mann å komme seg over grensen og oppholde seg i Israel i nesten ett døgn før han ble tatt av sikkerhetsstyrkene. Han ble observert på overvåkingskameraer av soldater da han tok seg over grensen tirsdag 9. august. Dagen etter ble han pågrepet på israelsk territorium en mil fra grensen.

Tidligere i sommer ble det kjent at Israel planlegger å styrke sikkerheten ved Gaza-grensen ved å bygge ny barriere av betong – både over og under bakken. I begynnelsen av august utlyste myndighetene i Israel en lukket anbudsrunde blant aktuelle israelske selskaper som kan være i stand til å ta ansvar for byggeprosjektet.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise