Tok seg ulovlig inn i Israel

Fire palestinske menn fra Gaza ble arrestert i Sør-Israel tirsdag morgen, etter at de tok seg ulovlig over grensen.

Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Tre væpnede palestinere kom seg forbi grensegjerdet mellom Gazastripen og Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Israelske soldater pågrep mennene i Eshkol-regionen, bare noen minutter etter at de hadde brutt seg gjennom grensen fra Gaza. De fire mennene var i besittelse av tenger som de hadde brukt til å klippe i stykker grensegjerdet, ifølge hebraiske medierapporter som er gjengitt av Times of Israel.

Grensegjerdet som skiller Israel fra Gaza, inneholder en mengde sensorer og kameraer som styrker Israels overvåking av grensen. Normalt er det nok soldater på patrulje i området til at infiltratører fra Gaza blir pågrepet i løpet av få timer.

For en uke siden klarte likevel en palestinsk mann å komme seg over grensen og oppholde seg i Israel i nesten ett døgn før han ble tatt av sikkerhetsstyrkene. Han ble observert på overvåkingskameraer av soldater da han tok seg over grensen tirsdag 9. august. Dagen etter ble han pågrepet på israelsk territorium en mil fra grensen.

Tidligere i sommer ble det kjent at Israel planlegger å styrke sikkerheten ved Gaza-grensen ved å bygge ny barriere av betong – både over og under bakken. I begynnelsen av august utlyste myndighetene i Israel en lukket anbudsrunde blant aktuelle israelske selskaper som kan være i stand til å ta ansvar for byggeprosjektet.

Forrige artikkelSammenstøt på Tempelhøyden under jødisk minnedag
Neste artikkelRefset og sendt hjem etter usportslig oppførsel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/