Israelske marinesoldater beskutt fra Gaza

Fra strandlinjen nord i Gaza ble det torsdag morgen skutt mot et israelsk marineskip som stanset en fiskebåt fra å bevege seg over grensen mot Israel.

Fiskebåter ved havnen i Gaza by. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com / CC)
Israel har igjen utvidet fiskesonen for palestinske fiskere. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com / CC)

En palestinsk fiskebåt beveget seg torsdag morgen opp mot grensen mot Israel i sjøen utenfor den nordlige delen av Gaza. Israel forbyr fiske så tett opp til landegrensen, som en del av den sikkerhetsmessig begrunnede sjøblokaden av Gaza. Et israelsk marineskip rykket ut for å pågripe de to fiskerne som var om bord i båten. Marinesoldatene avfyrte varselskudd mot fiskebåten, og en av fiskerne ble skadet. Soldatene tok ham med til sykehusbehandling før han vil bli avhørt av IDF.

Den andre fiskeren etterkom ordre om å snu tilbake til lovlig farvann med båten. Da han var kommet inn i lovlig fiskesone, begynte skyting fra strandlinjen i Gaza mot marineskipet, som befant seg om lag en km fra land. Marineskipet forflyttet seg bort fra området uten at skip eller mannskap kom til skade, ifølge Ynetnews.com.

Det skjer jevnlig at fiskere fra Gaza blir pågrepet av israelske styrker for å bryte sjøblokaden, men det hører til sjeldenhetene at de israelske styrkene blir beskutt slik som i dag. Ingen av terrorgruppene i Gaza har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise