Israelske marinesoldater beskutt fra Gaza

Fra strandlinjen nord i Gaza ble det torsdag morgen skutt mot et israelsk marineskip som stanset en fiskebåt fra å bevege seg over grensen mot Israel.

Fiskebåter ved havnen i Gaza by. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com / CC)
Israel har igjen utvidet fiskesonen for palestinske fiskere. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com / CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En palestinsk fiskebåt beveget seg torsdag morgen opp mot grensen mot Israel i sjøen utenfor den nordlige delen av Gaza. Israel forbyr fiske så tett opp til landegrensen, som en del av den sikkerhetsmessig begrunnede sjøblokaden av Gaza. Et israelsk marineskip rykket ut for å pågripe de to fiskerne som var om bord i båten. Marinesoldatene avfyrte varselskudd mot fiskebåten, og en av fiskerne ble skadet. Soldatene tok ham med til sykehusbehandling før han vil bli avhørt av IDF.

Den andre fiskeren etterkom ordre om å snu tilbake til lovlig farvann med båten. Da han var kommet inn i lovlig fiskesone, begynte skyting fra strandlinjen i Gaza mot marineskipet, som befant seg om lag en km fra land. Marineskipet forflyttet seg bort fra området uten at skip eller mannskap kom til skade, ifølge Ynetnews.com.

Det skjer jevnlig at fiskere fra Gaza blir pågrepet av israelske styrker for å bryte sjøblokaden, men det hører til sjeldenhetene at de israelske styrkene blir beskutt slik som i dag. Ingen av terrorgruppene i Gaza har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.

Forrige artikkelConrad Myrland i MIFF Haugalandet: Hvordan 10.000 MIFF-medlemmer gjør en forskjell
Neste artikkelForskere i Tel Aviv nærmer seg kur mot føflekk-kreft
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/