Rakett avfyrt fra Gaza landet sør for Ashkelon

Militære kilder sier Hamas nå har like mange raketter som før forrige Gaza-krig.
Rakett avfyrt fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Islamistene på Gazastripen har avfyrt mange raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Ingen skal ha blitt skadet da en rakett ble sendt fra Gaza mot Israel i morgentimene mandag. Raketten skal ha landet på et tomt jorde sør for havnebyen Ashkelon med sine 130.000 innbyggere, melder det israelske forsvaret.

Forstedene Zikim og Karmiya måtte evakueres da rakettalarmen begynte å ule rundt klokken 09.00 israelsk tid. Raketten ble ikke skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, som kalkulerer retningen på raketter, og i utgangspunktet kun skyter ned dem som er på vei mot et befolket område.

Som svar på angrepet skal det israelske forsvaret ha angrepet Hamas-mål i den nordlige delen av Gaza. Det er ikke kjent om noen er blitt skadet i dette angrepet.

For en uke siden fortalte en høytstående leder av den israelske hæren at Hamas har fått tilbake den militære kapasiteten de mistet under den forrige Gaza-krigen i 2014. I intervjuet sa kilden at terrororganisasjonen har brukt tiden siden 2014 på å jobbe med terrortunneler og bygge opp rakettarsenalet igjen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise