Rakett avfyrt fra Gaza landet sør for Ashkelon

Militære kilder sier Hamas nå har like mange raketter som før forrige Gaza-krig.

Rakett avfyrt fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Islamistene på Gazastripen har avfyrt mange raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Ingen skal ha blitt skadet da en rakett ble sendt fra Gaza mot Israel i morgentimene mandag. Raketten skal ha landet på et tomt jorde sør for havnebyen Ashkelon med sine 130.000 innbyggere, melder det israelske forsvaret.

Forstedene Zikim og Karmiya måtte evakueres da rakettalarmen begynte å ule rundt klokken 09.00 israelsk tid. Raketten ble ikke skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, som kalkulerer retningen på raketter, og i utgangspunktet kun skyter ned dem som er på vei mot et befolket område.

Som svar på angrepet skal det israelske forsvaret ha angrepet Hamas-mål i den nordlige delen av Gaza. Det er ikke kjent om noen er blitt skadet i dette angrepet.

For en uke siden fortalte en høytstående leder av den israelske hæren at Hamas har fått tilbake den militære kapasiteten de mistet under den forrige Gaza-krigen i 2014. I intervjuet sa kilden at terrororganisasjonen har brukt tiden siden 2014 på å jobbe med terrortunneler og bygge opp rakettarsenalet igjen.

Forrige artikkelOslo FrP samlet seg om støtteerklæring til Israel
Neste artikkelIsraelske ungdommer i MIFF Hamar: Våre historier
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.