Spenningen øker langs Gaza-grensen

Den israelske hæren forbereder seg på at det kan bryte ute nye krigshandlinger.
Hamas ruster opp på Gaza-stripen. Foto: Flickr/Creative Commons/Marsmet543.
Bildet viser Hamas-terrorister på Gazastripen som skyter raketter mot Israel. (Foto: Flickr/Creative Commons/Marsmet543)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Spenningen mellom Israel og de militante islamistene på Gazastripen blusset opp igjen mandag etter at det ble det sendt en rakett mot Israel. Raketten landet sør for havnebyen Ashkelon, med 130.000 innbyggere, men ingen ble skadet i angrepet. Det israelske forsvaret svarte med å angripe flere Hamas-mål på Gazastripen.

Senere sendte forsvaret ut en pressemelding hvor de skrev at angrepene ikke bare var en respons på mandagens rakettangrep mot Israel, men på bakgrunn av flere aggressive handlinger i løpet av den siste måneden. Blant annet er det avdekket flere terrortunneler. Hamas på sin side uttaler at “den israelske okkupasjonsmakten må ta alt ansvar for følgene av de siste dagers opptrapping av konflikten”.

To israelske ministere uttalte tirsdag at “en ny Gaza-krig er på trappene”. Jerusalem Post skriver at begge parter forbereder seg på at konflikten kan intensiveres igjen.

“Ingen ønsker en ny konflikt, men er klare hvis det skulle skje”, skriver avisen.

Det er ikke lenge siden den israelske hæren gjennomførte en storstilt øvelse ved grensen til Gazastripen. Målet var å forberede seg på terrorangrep fra land, sjø og luft. Den fem dager lange øvelsen, som er en del av en årlig syklus, simulerte infiltrasjon av et stort antall Hamas-terrorister gjennom tunneler, fra luften og fra havet. Likevel prøver den israelske hæren å dysse ned de siste dagers spenninger.

– Vi har ingen interesse i en opptrapping av konflikten, men er fast bestemt på å oppfylle våre forpliktelser og beskytte innbyggerne i Israel mot angrep fra Gaza, sier hærens talsmann, oberstløytnat Peter Lerner, til The Times of Israel.

Hamas skal nå ha den samme rakettkapasiteten som før forrige Gaza-krig.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise