Lieberman: – Israel vil bygge flyplass, havn og skape 40.000 arbeidsplasser i Gaza hvis Hamas legger ned våpnene

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman kom torsdag med tilbud til Hamas-regimet i Gaza.

Avigdor Lieberman. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)
Avigdor Lieberman. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)

Forsvarsminister Avigdor Lieberman henvendte seg til Hamas og innbyggerne i Gaza da han nylig ble intervjuet av COGAT (Coordinator of Government Activities in the Territories), som er en avdeling i det israelske forsvarsdepartementet.

Intervjuet ble publisert torsdag 16. februar i forbindelse med lanseringen av COGATs nye nettside. Samme dag skrev også Jerusalem Post om intervjuet.

– Vi vil ha direkte dialog med den palestinske befolkningen… ikke gjennom mellommenn, eller gjennom mediene, som generelt ikke viser sympati med Israels standpunkter og syn. Jeg er klar til å snakke direkte med dem gjennom live-sendinger, for å motta spørsmål og gi dem svar, sa Lieberman i starten av intervjuet.

Til innbyggerne i Gaza hadde han følgende tilbud: – Vi vil være de første til å investere og bygge en havn, en flyplass og industriområder dersom Hamas slutter å grave terrortunneler og skyte raketter mot Israel.

Ifølge forsvarsministeren kan Israel også opprette 40.000 arbeidsplasser for innbyggerne i Gaza. For at dette skal bli realisert må Hamas slette artiklene i charteret (grunnloven) som går ut på å utslette Israel, og de må returnere israelere som blir holdt fanget og likene til to døde israelske soldater.

Ministeren sa de viktigste sakene for palestinerne er de dårlige økonomiske utsiktene, arbeidsledigheten, generell nød og mangel på framtidshåp. På alle disse områdene kan Israel tilby hjelp, sa Lieberman.

Han uttrykte optimisme når det gjelder sjansene for å få i gang en positiv dialog.

– Jeg vil at vi først og fremst konsentrerer oss om punktene vi ønsker å bli enige om. Etterpå kan vi begynne å diskutere det vi er uenige om, sa han.

Han avviste bestemt at de israelske bosetningene på Vestbredden er en hindring for en ekte fred.

– Bosetningene har aldri stått i veien for politisk enighet eller fredsforhandlinger.

Han avsluttet intervjuet på arabisk med følgende beskjed til innbyggerne på Gazastripen: – La oss snakke sammen.

Geir Knutsen har bidratt til denne artikkelen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise