Israelske jagerfly bombet flere mål på Gazastripen

Forsvaret sier de ikke kan ignorere rakettangrep etter at Israel først ble angrepet.

Israel skal ha bombet fem militære mål på Gazastripen mandag. (Foto: Skjermpdump Twitter)
Israel skal ha bombet fem militære mål på Gazastripen mandag. (Foto: Skjermpdump Twitter)

Det israelske forsvaret bombet mandag fem Hamas-mål på Gazastripen etter at det tidlig mandag morgen ble avfyrt en rakett fra Gaza mot Israel. Raketten landet i et tomt område, og ingen personer kom til skade. I løpet av den siste måneden har sju raketter kommet inn i Israel etter å ha blitt avfyrt fra Gaza eller Sinaihalvøya.

“Israel er ikke interessert i en opptrapping av konflikten, men vi kan ikke stå og se på at raketter blir avfyrt inn mot vårt suverene territorium. Det er grunnen til at IDF svarte på angrepet”, skriver Yoav Mordechai, generalmajor i IDF, på Facebook.

I tillegg sendte den israelske hæren ut en pressemelding om at den holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra Gazastripen som truer Israel og landets innbyggere.

Tre personer skal ha kommet til skade i den israelske hærens angrep, skriver Times of Israel. De siste månedene har hæren, under ledelse av forsvarsminister Avigdor Lieberman, innført en strengere reaksjon mot sporadiske rakettangrep.

Forrige artikkelRapport: Hamas skal fortsatt ha minst 15 terrortunneler inn i Israel
Neste artikkelOrdføreren i Moss avviste SVs boikottforslag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.