Rapport: Hamas skal fortsatt ha minst 15 terrortunneler inn i Israel

Israelsk soldat i en tunnel (Illustrasjonsfoto: IDF)
En israelsk soldat i en av Hamas´ tunneler. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Hamas skal fortsatt ha minst 15 terrortunneler fra Gaza og inn i Israel, ifølge en statlig rapport som offentliggjøres tirsdag. En journalist i TV-kanalen Channel 2 skal ha fått informasjonen fra kilder både i og utenfor regjeringen, skriver avisen Israel Hayom. Rapporten vil fokusere på beslutningene som ble tatt før forrige Gaza-krig, Operation Protective Edge i 2014, og hvilken trussel terrortunnelene utgjør i dag.

Det er det statlige organet State Comptroller, som overvåker og gjennomgår handlingene til den israelske regjeringen, som står bak rapporten. Det er også ventet at rapporten vil komme med kritikk av tidligere forsvarsminister Moshe Ya’alon, tidligere IDF-sjef Benny Grantz og statsminister Benjamin Netanyahu for hvordan sikkerhetskabinettet fungerte under den sju uker lange konflikten.

32 tunneler ble ødelagt under Operation Protective Edge, men likevel ser det ut til at mange fortsatt er operative. Formålet med terrortunnelen er å kunne gjennomføre terrorangrep i Israel, kidnappe israelere og spre frykt i den israelske befolkning.

I fjor ble en tunnel avdekket for første gang siden 2014. Den skal ha vært mellom 30 og 40 meter nede i bakken, to kilometer lang, forsterket med betong, utrustet med elektrisk strøm og til og med et skinnesystem for å kunne bevege vogner.

Trusselen fra disse tunnelene har gjort at Israel har investert store ressurser i ny teknologi for å kunne avdekke dem. Tunnelene er også en stor trussel for dem som graver dem ut. Minst 160 barn har dødd i arbeidet, ifølge Hamas sine egne tall.

Her avdekker og ødelegger det israelske forsvaret en terrortunnel:

Artikkelen fortsetter under annonsen

[youtube width=”600″ height=”455″]https://www.youtube.com/watch?v=yETrQXh2FZU[/youtube]Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag