– Gaza-flåtene handler om å provosere

Målet med Gaza-flåtene er ikke humanitært arbeid, men propaganda, sier palestina-aktivist.
Skipet Estelle var i 2012 en del av flåten som ville bryte den israelske sjøblokaden. (Foto: Flickr)
Skipet Estelle var i 2012 en del av flåten som ville bryte den israelske sjøblokaden. (Foto: Flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Den Hamas-tilknyttede flotilla-lederen Zaher Birawi innrømmer at målet med å seile mot Gaza i et forsøk på å bryte den israelske sjøblokaden egentlig ikke handler om humanitært arbeid, men propaganda. Det melder Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Birawi kommer med uttalelsene i et intervju med den Hamas-tilknyttede avisen Felesteen og er oversatt fra arabisk av Meir Amit-senteret. Den britisk-palestinske aktivisten er styreleder i International Committee for Breaking the Siege on Gaza, en paraplyorganisasjon som er etablert for å sende flåter med aktivister til Gaza-stripen.

I intervjuet med Hamas-avisen anslår Birwai at den neste Gaza-flåten vil finne sted sommeren 2018. Forrige gang en slik flåte ble arrangert var i 2016. Også norske aktivister og politikere har vært med på flåtene gjennom årene. Den mest kjente Gaza-flåten var Mavi Marmara. Ni tyrkere ble drept da de gikk til konfrontasjon mot de israelske soldatene som bordet båten i 2010.

Mens Ship to Gaza i Norge forsøker å framstille aksjonene som humanitært arbeid, innrømmer altså ledelsen at det kun handler om provokasjoner. For målet er ifølge Birawi å få stor medieoppmerksomhet og bruke denne til å demonisere Israel.

Aktivistene ser også ut til å glemme at Palmer-rapporten til FN konkluderte med at sjøblokaden av Gaza er lovlig. Israel står overfor «en virkelig trussel mot dets sikkerhet fra militante grupper på Gaza. Sjøblokaden ble innført som et legitimt sikkerhetstiltak for å forhindre våpen fra å komme inn på Gaza via sjøen. Og implementeringen av den svarte til kravene i internasjonal lov,» het det i rapporten.

Flere ganger har marinen stanset våpenleveranser til Hamas via havet.

I august arrangerte blant annet Ship to Gaza i Norge et arrangement i Hamar hvor sjøblokaden var i fokus. Der tok i de i bruk fake news for å sverte Israel.

Også luftforsvaret og marinen deltar i øvelsen. (Foto: IDF)
Den israelske marinen passer på at ikke våpen smugles til Hamas via sjøen. (Foto: IDF)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise