Besøker Gaza for første gang på ti år

Palestinernes president Mahmoud Abbas skal besøke Gaza for første gang siden 2007.

Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)

I november kommer den palestinske presidenten Mahmoud Abbas til Gazastripen for første gang på ti år. Ikke siden Fatah ble kastet ut av Gazastripen etter det som nærmest var en borgerkrig, har presidenten besøkt den palestinske enklaven. Det som gjør besøket mulig er en forsoning mellom fraksjonene Fatah og Hamas.

– Abbas vil besøke den Gaza innen en måneds tid, sier Zakaria al-Agha, som leder Fatah på Gazastripen. Siden 2007 har Hamas hatt kontroll over Gazastripen.

Splittelsen mellom de to palestinske fraksjonene har gjort potensielle fredsforhandlinger mellom Israel og palestinerne vanskeligere. Tidligere forsøk på forsoning har feilet, men nå ser forhandlingene ut til å ha fått et gjennombrudd.

Forrige artikkelNy enighet mellom Fatah og Hamas
Neste artikkelUSA reagerer på UNESCOs urettferdighet mot Israel med å trekke seg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.