Nytt våpen i kampen mot terroristene

Takket være ny teknologi slipper mindre sprengstoff inn til islamistene på Gazastripen.

Israel har opprettet et laboratorium ved grenseovergangen til Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Randy Montoya/Flickr)
Israel har opprettet et laboratorium ved grenseovergangen til Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Randy Montoya/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Et forsøk på å smugle inn til Gazastripen tonnevis med utstyr til å lage eksplosiver er blitt avslørt av israelske grensemyndigheter. Smuglingen ble stanset takket være et nytt og avansert kjemisk laboratorium som nylig ble opprettet ved grenseovergangen Kerem Shalom, skriver Jerusalem Post.

Det nye laboratoriet er et fellesprosjekt mellom israelske grensemyndigheter, den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet og det israelske politiet.

Ved hjelp av avansert teknologi kan eksperter identifisere gasser, væsker, pulver, metaller og andre stoffer før de slipper inn på Gazastripen. Dermed kan man forhindre at farlige varer havner i hendene på Gazas terrorgrupper.

En av de kjemiske testene avslørte nylig at det man trodde var motorolje til bil i realiteten var noe helt annet. Faktisk var et svært farlig stoff som ville hjulpet terrorgruppene med å produsere store mengder eksplosivt materiale.

Brigadegeneral Kamil Abu Rukun i de israelske grensemyndighetene mener det nye laboratoriet blir viktig i arbeidet for å bevare Israels sikkerhet.

– Dette styrker vår daglige kamp mot smugling til Gazastripen. Med dette kan vi identifisere alle forbudte stoffer som kan hjelpe terrorgruppene.

I oktober stanset kontrollørene ved den samme grenseovergangen et forsøk på å smugle tusenvis av militærstøvler til Hamas. Støvlene var gjemt inne i emoji-tøfler. Noen uker senere ble også et forsøk på smugle tusenvis av militærhansker stanset.

I 2016 ble 1266 smuglerforsøk avverget ved Kerem Shalom-grensen.

Inne i slike uskyldige emoji-tøfler skal Hamas ha forsøkt å smugle militærutstyr. (Foto: Skjermdump YouTube)
Inne i slike uskyldige emoji-tøfler forsøkte Hamas å smugle militærutstyr i oktober. (Foto: Skjermdump YouTube)
Forrige artikkelSviket mot Kurdistan er en advarsel til Israel
Neste artikkelPalestinerne bedre enn Israel i fotball
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.