Bygning truffet av rakett fra Gaza

Fredag ble det avfyrt flere raketter mot Israel.

Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)

Fredag måtte israelere bosatt i flere områder langs Gazastripen løpe i dekning da rakettalarmen begynte å ule. Tre raketter skal ha blitt avfyrt fra den Hamas-kontrollerte enklaven mot Israel, skriver avisen Ha’aretz.

Det israelske forsvaret opplyser om at de oppdaget tre raketter som ble avfyrt fra Gaza mot det sørlige Israel. To av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens en tredje rakett traff en bygning i Shaar Hanegev. Det er ikke meldt om at mennesker er skadet, men det skal være materielle skader på bygget. Skadene skal ikke være omfattende.

Dette er det første rakettangrepet siden Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman 19. desember sa at han trodde rakettangrepene var over. Da hadde det vært nesten daglige angrep mot Israel to uker i strekk.

Det skal ha pågått en seremoni i nærheten av hvor angrepet skjedde for å markere bursdagen til Oron Shaul, en israelsk soldat som ble drept under Gaza-krigen 2014. Liket av den israelske soldaten er i Hamas’ fangenskap.

En video av seremonien som blir avbrutt av rakettalarmen er publisert:

Forrige artikkel3,6 millioner besøkte Israel i 2017
Neste artikkelMagnus Carlsen: – Det må løses at Israel får bli med i sjakk-VM
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.