Bygning truffet av rakett fra Gaza

Fredag ble det avfyrt flere raketter mot Israel.
Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Fredag måtte israelere bosatt i flere områder langs Gazastripen løpe i dekning da rakettalarmen begynte å ule. Tre raketter skal ha blitt avfyrt fra den Hamas-kontrollerte enklaven mot Israel, skriver avisen Ha’aretz.

Det israelske forsvaret opplyser om at de oppdaget tre raketter som ble avfyrt fra Gaza mot det sørlige Israel. To av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens en tredje rakett traff en bygning i Shaar Hanegev. Det er ikke meldt om at mennesker er skadet, men det skal være materielle skader på bygget. Skadene skal ikke være omfattende.

Dette er det første rakettangrepet siden Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman 19. desember sa at han trodde rakettangrepene var over. Da hadde det vært nesten daglige angrep mot Israel to uker i strekk.

Det skal ha pågått en seremoni i nærheten av hvor angrepet skjedde for å markere bursdagen til Oron Shaul, en israelsk soldat som ble drept under Gaza-krigen 2014. Liket av den israelske soldaten er i Hamas’ fangenskap.

En video av seremonien som blir avbrutt av rakettalarmen er publisert:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise