Bygning truffet av rakett fra Gaza

Fredag ble det avfyrt flere raketter mot Israel.
Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)

Fredag måtte israelere bosatt i flere områder langs Gazastripen løpe i dekning da rakettalarmen begynte å ule. Tre raketter skal ha blitt avfyrt fra den Hamas-kontrollerte enklaven mot Israel, skriver avisen Ha’aretz.

Det israelske forsvaret opplyser om at de oppdaget tre raketter som ble avfyrt fra Gaza mot det sørlige Israel. To av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens en tredje rakett traff en bygning i Shaar Hanegev. Det er ikke meldt om at mennesker er skadet, men det skal være materielle skader på bygget. Skadene skal ikke være omfattende.

Dette er det første rakettangrepet siden Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman 19. desember sa at han trodde rakettangrepene var over. Da hadde det vært nesten daglige angrep mot Israel to uker i strekk.

Det skal ha pågått en seremoni i nærheten av hvor angrepet skjedde for å markere bursdagen til Oron Shaul, en israelsk soldat som ble drept under Gaza-krigen 2014. Liket av den israelske soldaten er i Hamas’ fangenskap.

En video av seremonien som blir avbrutt av rakettalarmen er publisert:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise