Hamas-topp skjøt seg selv i hodet

Imad al-Alami skal ha undersøkt sitt eget våpen da det plutselig gikk av.

Imad al-Alami skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell. Tilstanden hans er kritisk. (Foto: Twitter)
Imad al-Alami skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell. Nå er han erklært død. (Foto: Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Hamas-toppen Imad al-Alami ble tirsdag 9. januar fraktet til et sykehus i Gaza etter at han ved et uhell skjøt seg selv i hodet. Ulykken skal ha skjedd da Alami “undersøkte sitt private våpen i hjemmet sitt”, ifølge Hamas-talsmann Fawzi Barhoum. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Alami ble i 2016 utnevnt til ny toppleder for Hamas på Gazastripen. Han er kjent for sin harde linje overfor Israel og for å ha nære forbindelser til Iran. Ifølge Hamas-talsmann Barhoum skal tilstanden være kritisk. Flere av de øverste lederne i Hamas skal ha besøkt ham på Shifa-sykehuset i Gaza.

Alami har vært medlem i Hamas siden slutten av 80-tallet og var terrororganisasjonens første representant i den iranske hovedstaden Teheran. I 2012 returnerte han til Gaza etter flere år utenfor de palestinske områdene. I 2014 ble han skadet i beinet under Operation Protective Edge, også kjent som Gazakrigen 2014.

Imad al-Alami skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell. Tilstanden hans er kritisk. (Foto: Twitter)
Alami ble valgt til ny leder av Hamas på Gazastripen i 2016. (Foto: Twitter)
Forrige artikkelIsrael øker strømforsyningen til Gaza
Neste artikkelNetanyahu: – Israel har forhindret at fly blir kapret og styrtet i europeiske byer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.