Hamas-topp skjøt seg selv i hodet

Imad al-Alami skal ha undersøkt sitt eget våpen da det plutselig gikk av.
Imad al-Alami skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell. Tilstanden hans er kritisk. (Foto: Twitter)
Imad al-Alami skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell. Nå er han erklært død. (Foto: Skjermdump)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Hamas-toppen Imad al-Alami ble tirsdag 9. januar fraktet til et sykehus i Gaza etter at han ved et uhell skjøt seg selv i hodet. Ulykken skal ha skjedd da Alami “undersøkte sitt private våpen i hjemmet sitt”, ifølge Hamas-talsmann Fawzi Barhoum. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Alami ble i 2016 utnevnt til ny toppleder for Hamas på Gazastripen. Han er kjent for sin harde linje overfor Israel og for å ha nære forbindelser til Iran. Ifølge Hamas-talsmann Barhoum skal tilstanden være kritisk. Flere av de øverste lederne i Hamas skal ha besøkt ham på Shifa-sykehuset i Gaza.

Alami har vært medlem i Hamas siden slutten av 80-tallet og var terrororganisasjonens første representant i den iranske hovedstaden Teheran. I 2012 returnerte han til Gaza etter flere år utenfor de palestinske områdene. I 2014 ble han skadet i beinet under Operation Protective Edge, også kjent som Gazakrigen 2014.

Imad al-Alami skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell. Tilstanden hans er kritisk. (Foto: Twitter)
Alami ble valgt til ny leder av Hamas på Gazastripen i 2016. (Foto: Twitter)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise