Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel øker strømforsyningen til Gaza

Strømlinjer fra Israel til de palestinskkontrollerte områdene. (Illustrasjonsfoto: Israelandstuff.com)
Strømlinjer fra Israel til de palestinskkontrollerte områdene. (Illustrasjonsfoto: Israelandstuff.com)
Palestinske selvstyremyndigheter vil betale regningene igjen.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Mandag 8. januar økte Israel strømforsyningen til Gazastripen til maksimal kapasitet, etter et halvt år med redusert kapasitet, skriver Times of Israel.

Det var Israels energiminister Yuval Steinitz som søndag ga Israel Electric Corporation beskjed om å øke strømforsyningen. Siden juni 2017 har den vært redusert med 40 prosent etter at palestinske selvstyremyndigheter sluttet å betale regningene for strømleveranser til Gazastripen.

Palestinernes president Mahmoud Abbas ville bruke strøm som pressmiddel mot rivalene i Hamas. Nå har de to palestinske fraksjonene, Fatah og Hamas, inngått en ny samarbeidsavtale og strømregningene skal igjen betales av PA.

Det er gode nyheter for befolkningen på den palestinske enklaven, som nå får mellom seks og åtte timer med strøm hver dag. Siden juni i fjor har befolkningen bare hatt tilgang på strøm mellom to og fire timer daglig. Enkelte beboere på Gazastripen har hatt bedre tilgang på strøm enn andre.

Strømmangelen har blant annet gått ut over vannbehandling og helsevesenet, og den har skapt stor frustrasjon blant sivilbefolkningen.

Familiene til to avdøde israelske soldater er misfornøyd med avgjørelsen. De mener Israel ikke burde øke strømforsyningen til Gazastripen før Hamas frigir levningene av deres kjære. Likene blir fortsatt holdt fanget av Hamas.

– Den israelske regjeringen, ledet av statsminister Benjamin Netanyahu, valgte nok en gang å overgi seg til Hamas, sier familien til den avdøde soldaten Oron Shaul i en uttalelse gjengitt i Times of Israel.

Israel hjelper også palestinerne på Vestbredden med bedre strømforsyning.

Frukt- og grønnsaksmarked i Gaza. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com)
Nå får innbyggerne på Gazastripen mer strøm. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart