Urolig helg langs Gazastripen

Fire soldater ble skadet da en bombe gikk av ved grensen.
Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Terrorister på Gazastripen har avfyrt over 130 raketter mot Tel Aviv og det sentrale Israel. (Arkivfoto: IDF)

Det israelske forsvaret bombet mål på Gazastripen mandag morgen, etter at en rakett ble skutt inn i Israel for tredje dag på rad, skriver Times of Israel.

Forsvaret sier de angrep «underjordisk infrastruktur» sør på Gazastripen. Det dreier seg trolig om tuneller gravet av Hamas eller andre terrorgrupper.

Det er ikke kjent hvilken gruppering som har skutt raketter mot Israel gjennom helgen, men Israel holder Hamas, som styrer stripen, ansvarlig.

– Hamas er ansvarlig for det som skjer på Gazastripen og det som kommer derfra, både gjennom luften og under bakken, sier forsvaret i en uttalelse.

Men det er ikke bare rakettangrepene som har preget en urolig helg langs den palestinske enklaven. Lørdag morgen ble fire israelske soldater skadet, to av dem alvorlig, da en bombe eksploderte ved grensen til Gazastripen.

Israel svarte med å angripe 18 mål som tilhører Hamas og Palestinsk islamsk jihad i Gaza. Sistnevnte gruppe sto trolig bak bomben som skadet de fire soldatene. Israel angrep blant annet en våpenfabrikk og terrortunneler. To palestinere skal være drept, ifølge det Hamas-drevne helsevesenet i Gaza.

Det er ikke kommet meldinger om at noen israelere er blitt fysisk skadet i de palestinske rakettangrepene, men minst en av rakettene skal ha truffet bebyggelse og gjort store materielle skader. Flere ble behandlet for sjokk.

Fire israelske soldater ble skadet av en veibombe ved grensen mellom Israel og Gazastripen. (Foto: Skjermdump Hadashot news)
Fire israelske soldater ble skadet av en veibombe ved grensen mellom Israel og Gazastripen. (Foto: Skjermdump Hadashot)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise