Urolig helg langs Gazastripen

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Slik ser det ut når raketter avfyres fra Gazastripen mot Israel om natten. (Arkivfoto: IDF)

Det israelske forsvaret bombet mål på Gazastripen mandag morgen, etter at en rakett ble skutt inn i Israel for tredje dag på rad, skriver Times of Israel.

Forsvaret sier de angrep «underjordisk infrastruktur» sør på Gazastripen. Det dreier seg trolig om tuneller gravet av Hamas eller andre terrorgrupper.

Det er ikke kjent hvilken gruppering som har skutt raketter mot Israel gjennom helgen, men Israel holder Hamas, som styrer stripen, ansvarlig.

– Hamas er ansvarlig for det som skjer på Gazastripen og det som kommer derfra, både gjennom luften og under bakken, sier forsvaret i en uttalelse.

Men det er ikke bare rakettangrepene som har preget en urolig helg langs den palestinske enklaven. Lørdag morgen ble fire israelske soldater skadet, to av dem alvorlig, da en bombe eksploderte ved grensen til Gazastripen.

Israel svarte med å angripe 18 mål som tilhører Hamas og Palestinsk islamsk jihad i Gaza. Sistnevnte gruppe sto trolig bak bomben som skadet de fire soldatene. Israel angrep blant annet en våpenfabrikk og terrortunneler. To palestinere skal være drept, ifølge det Hamas-drevne helsevesenet i Gaza.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke kommet meldinger om at noen israelere er blitt fysisk skadet i de palestinske rakettangrepene, men minst en av rakettene skal ha truffet bebyggelse og gjort store materielle skader. Flere ble behandlet for sjokk.

Fire israelske soldater ble skadet av en veibombe ved grensen mellom Israel og Gazastripen. (Foto: Skjermdump Hadashot news)
Fire israelske soldater ble skadet av en veibombe ved grensen mellom Israel og Gazastripen. (Foto: Skjermdump Hadashot)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag