Attentatforsøk mot palestinsk statsminister

En bombe eksploderte i nærheten av konvoien til Rami Hamdallah.

En bombe gikk av ved kortesjen til den palestinske statsministeren Rami Hamdallah. (Foto: Skjermdump)
En bombe gikk av ved kortesjen til den palestinske statsministeren Rami Hamdallah. (Foto: Skjermdump)

En eksplosjon gikk av like ved konvoien til den palestinske statsministeren Rami Hamdallah da han besøkte Gazastripen tirsdag. Flere personer ble skadet i eksplosjonen, men statsministeren for de palestinske myndighetene kom uskadet fra hendelsen, skriver Times of Israel.

PAs minister for sivile saker, Hussein Al Sheikh, sier Hamas, som styrer Gazastripen, vil bli holdt ansvarlig for det “morderiske drapsforsøket”. Videre sier han at angrepet vil føre til en farlig utvikling i forholdet mellom de to palestinske fraksjonene og at konsekvensene vil bli alvorlige.

Tre av bilene i Hamdallahs konvoi ble skadet i angrepet. Bilder fra stedet viser at vinduene i bilkortesjen er knust og at det er blodig på stedet.

Hamas har fordømt angrepet og sier de som står bak ønsker å undergrave forsøket på forsoning mellom dem og palestinske myndigheter. Flere personer skal være arrestert etter attentatforsøket. Flere av de sårede i angrepet ble behandlet av israelske leger ved grenseovergangen Eretz.

Rami Hamdallah. (Foto: Wikimedia Commons)
Rami Hamdallah kom uskadet fra attentatforsøket mot ham på Gazastripen. (Foto: Wikimedia Commons)
Forrige artikkelThe Israel model is the solution to the refugee crisis
Neste artikkelOperasjon Dagsverk til organisasjon som vil utsulte og utarme verdens eneste jødiske stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.