Attentatforsøk mot palestinsk statsminister

En bombe eksploderte i nærheten av konvoien til Rami Hamdallah.
En bombe gikk av ved kortesjen til den palestinske statsministeren Rami Hamdallah. (Foto: Skjermdump)
En bombe gikk av ved kortesjen til den palestinske statsministeren Rami Hamdallah. (Foto: Skjermdump)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En eksplosjon gikk av like ved konvoien til den palestinske statsministeren Rami Hamdallah da han besøkte Gazastripen tirsdag. Flere personer ble skadet i eksplosjonen, men statsministeren for de palestinske myndighetene kom uskadet fra hendelsen, skriver Times of Israel.

PAs minister for sivile saker, Hussein Al Sheikh, sier Hamas, som styrer Gazastripen, vil bli holdt ansvarlig for det “morderiske drapsforsøket”. Videre sier han at angrepet vil føre til en farlig utvikling i forholdet mellom de to palestinske fraksjonene og at konsekvensene vil bli alvorlige.

Tre av bilene i Hamdallahs konvoi ble skadet i angrepet. Bilder fra stedet viser at vinduene i bilkortesjen er knust og at det er blodig på stedet.

Hamas har fordømt angrepet og sier de som står bak ønsker å undergrave forsøket på forsoning mellom dem og palestinske myndigheter. Flere personer skal være arrestert etter attentatforsøket. Flere av de sårede i angrepet ble behandlet av israelske leger ved grenseovergangen Eretz.

Rami Hamdallah. (Foto: Wikimedia Commons)
Rami Hamdallah kom uskadet fra attentatforsøket mot ham på Gazastripen. (Foto: Wikimedia Commons)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise