Væpnede palestinere infiltrerte Israel

Tre palestinerne med kniver og håndgranater infiltrerte Israel fra Gazastripen.

Tre væpnede palestinere klarte å komme seg forbi grensegjerdet og inn i Israel. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Det israelske forsvaret pågrep tirsdag tre palestinere som hadde infiltrert Israel fra Gazastripen. Palestinerne var bevæpnet med kniver og granater. De hadde også utstyr til å klippe hull i gjerder på seg, skriver Ha’aretz.

Det var en militærpatrulje som tirsdag morgen oppdaget spor langs gjerdet mellom Gazastripen og Israel. Det gjorde at alarmen gikk hos forsvaret, som fryktet noen hadde kommet seg over grensen. Etter en leteoperasjon ble de tre palestinerne pågrepet hele 20 kilometer inne på israelsk territorium.

Det er uklart når de tre palestinerne kom seg over grensen. Palestinere fra Gazastripen prøver regelmessig å komme seg inn i Israel, men de fleste blir oppdaget av soldater som følger med på overvåkningskameraene langs grensen. Det israelske forsvaret sier de etterforsker dagens hendelse.

Sikkerheten langs grensen er økt og soldatene er i høyeste beredskap.

De israelske beboerne langs Gazastripen ble varslet av forsvaret om den mulige infiltrasjonen. De har nå fått beskjed om å returnere til normalen.

Tre palestinere fra Gaza ble pågrepet inne i Israel med kniver og håndgranater. (Foto: Det israelske politiet)
Tre palestinere fra Gaza ble pågrepet inne i Israel med kniver og håndgranater. (Foto: Det israelske politiet)
Forrige artikkelJødiske ledere til Arbeiderpartiets leder: Nok er nok
Neste artikkel85 år gammel Holocaust-overlevende drept og brent av sin muslimske nabo
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.