Væpnede palestinere infiltrerte Israel

Tre palestinerne med kniver og håndgranater infiltrerte Israel fra Gazastripen.
Tre væpnede palestinere klarte å komme seg forbi grensegjerdet og inn i Israel. (Foto: Forsvarsdepartementet)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Det israelske forsvaret pågrep tirsdag tre palestinere som hadde infiltrert Israel fra Gazastripen. Palestinerne var bevæpnet med kniver og granater. De hadde også utstyr til å klippe hull i gjerder på seg, skriver Ha’aretz.

Det var en militærpatrulje som tirsdag morgen oppdaget spor langs gjerdet mellom Gazastripen og Israel. Det gjorde at alarmen gikk hos forsvaret, som fryktet noen hadde kommet seg over grensen. Etter en leteoperasjon ble de tre palestinerne pågrepet hele 20 kilometer inne på israelsk territorium.

Det er uklart når de tre palestinerne kom seg over grensen. Palestinere fra Gazastripen prøver regelmessig å komme seg inn i Israel, men de fleste blir oppdaget av soldater som følger med på overvåkningskameraene langs grensen. Det israelske forsvaret sier de etterforsker dagens hendelse.

Sikkerheten langs grensen er økt og soldatene er i høyeste beredskap.

De israelske beboerne langs Gazastripen ble varslet av forsvaret om den mulige infiltrasjonen. De har nå fått beskjed om å returnere til normalen.

Tre palestinere fra Gaza ble pågrepet inne i Israel med kniver og håndgranater. (Foto: Det israelske politiet)
Tre palestinere fra Gaza ble pågrepet inne i Israel med kniver og håndgranater. (Foto: Det israelske politiet)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise