Abbas-rådgiver: – Hamas sender folk i døden for å få gode avisoverskrifter

Mahmoud al-Habbash anklager Hamas for å ofre sin egen befolkning.

Seniorrådgiver Mahmoud al-Habbash i de palestinske selvstyremyndighetene kritiserer Hamas.
Seniorrådgiver Mahmoud al-Habbash i de palestinske selvstyremyndighetene kritiserer Hamas.

Hamas sender med vilje sivile på Gazastripen i døden for å få gode overskrifter i internasjonale medier, sier Mahmoud al-Habbash. Han er seniorrådgiver for PA-president Mahmoud Abbas i religiøse og islamske saker.

Al-Habbash viser til de siste sammenstøtene mellom palestinere og israelske styrker langs Gaza-grensen. Over 20 palestinere er drept i opptøyene arrangert av Hamas. Al-Habbash latterliggjør det han kaller Hamas sine «emosjonelle historier om heroisme» i forbindelse med bråket, skriver Times of Israel.

I en tale som ble sendt på de palestinske myndigheters offisielle TV-kanal fredag sa al-Habbash at den palestinske befolkningen ikke lenger blir lurt av Hamas, men at de støtter PLO, som ledes av Abbas. Palestinian Media Watch har publisert opptak av talen med engelsk oversettelse på sin nettside.

Al-Habbash anklaget Hamas «for å selge illusjoner» og for å «ofre palestinernes smerte og blod» for å skape sterke inntrykk på TV-skjermene.

– Disse [Hamas] sine «heroiske handlinger» lurer ingen lenger, sa han.

Hamas tok kontrollen over Gazastripen fra de palestinske selvstyremyndighetene, som ledes av rivalene i Fatah, i et blodig kupp i 2007. I årene etter har de to grupperingene gjort flere forsøk på å forenes, men hittil uten resultat.

Spenningen mellom Hamas og Fatah har økt etter at den palestinske statsministeren Rami Hamdallah ble utsatt for et attentatforsøk da han besøkte Gazastripen i mars.

Forrige artikkelTre bilder fra NRK Nyhetene viser hvor Gaza-provokasjonene kommer fra
Neste artikkelMIFFs Israelkonferanse i helgen er åpen for dagsbesøk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.