Abbas-rådgiver: – Hamas sender folk i døden for å få gode avisoverskrifter

Mahmoud al-Habbash anklager Hamas for å ofre sin egen befolkning.
Seniorrådgiver Mahmoud al-Habbash i de palestinske selvstyremyndighetene kritiserer Hamas.
Seniorrådgiver Mahmoud al-Habbash i de palestinske selvstyremyndighetene kritiserer Hamas.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Hamas sender med vilje sivile på Gazastripen i døden for å få gode overskrifter i internasjonale medier, sier Mahmoud al-Habbash. Han er seniorrådgiver for PA-president Mahmoud Abbas i religiøse og islamske saker.

Al-Habbash viser til de siste sammenstøtene mellom palestinere og israelske styrker langs Gaza-grensen. Over 20 palestinere er drept i opptøyene arrangert av Hamas. Al-Habbash latterliggjør det han kaller Hamas sine «emosjonelle historier om heroisme» i forbindelse med bråket, skriver Times of Israel.

I en tale som ble sendt på de palestinske myndigheters offisielle TV-kanal fredag sa al-Habbash at den palestinske befolkningen ikke lenger blir lurt av Hamas, men at de støtter PLO, som ledes av Abbas. Palestinian Media Watch har publisert opptak av talen med engelsk oversettelse på sin nettside.

Al-Habbash anklaget Hamas «for å selge illusjoner» og for å «ofre palestinernes smerte og blod» for å skape sterke inntrykk på TV-skjermene.

– Disse [Hamas] sine «heroiske handlinger» lurer ingen lenger, sa han.

Hamas tok kontrollen over Gazastripen fra de palestinske selvstyremyndighetene, som ledes av rivalene i Fatah, i et blodig kupp i 2007. I årene etter har de to grupperingene gjort flere forsøk på å forenes, men hittil uten resultat.

Spenningen mellom Hamas og Fatah har økt etter at den palestinske statsministeren Rami Hamdallah ble utsatt for et attentatforsøk da han besøkte Gazastripen i mars.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise