Lieberman ber palestinere i Gaza om å leve fredelig ved siden av Israel

– Israel rekker alltid ut en hånd i fred, men vil ikke stå og se på når landet blir truet, sier Israels forsvarminister.

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)
Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman oppfordret torsdag innbyggerne på Gazastripen om å “forandre retning” og heller fokusere på å leve fredelig ved siden av Israel i stedet for å forsøke å utslette landet, skriver Times of Israel.

– Min melding til våre naboer i sør er at dere aldri vil klare å knekke oss. Dere bør forandre retning og begynne å tenke – ikke på hvordan Israel kan utslettes – men hvordan dere kan leve ved siden av den israelske staten, sa Lieberman da han holdt tale på en seremoni i anledning Yom Hashoah, minnedagen for Holocaust, i Kibbutz Yad Mordechai, bare 3,5 kilometer fra grensen til Gazastripen.

– Israel rekker alltid ut en hånd i fred, men vil ikke stå og se på når landet blir truet. Selv om Israel forlot Gaza mer enn ti år siden, forsøker terrorgruppen Hamas fortsatt å fjerne den jødiske staten, fortsatte Lieberman.

Tusenvis av palestinere har deltatt i opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)
Tusenvis av palestinere har deltatt i opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)

– Dessverre fortsetter kampen for vår rett til å eksistere som en jødisk og fri stat inntil i dag, selv om Israel har rukket ut en hånd i fred til alle dets naboer. Vi har undertegnet fredsavtaler med Egypt og Jordan, og har forlatt Gazastripen helt til siste centimeter av 1967-linjene, sa den israelske forsvarsministeren.

– I dag truer lederne på Gazastripen med å utslette den israelske staten, returnere flyktningene til Tel Aviv, Haifa og Safed, og alarmsirenene uler i våre samfunn i sør som følge av deres rakettangrep, la han til.

Lieberman forsvarte Israels rett til å beskytte seg selv selv og anmodet Gaza om å endre retning.

– Vi har kapasitet til å stå støtt, og kapasitet og rett til å forsvare oss. Derfor er min beskjed til våre naboer i sør at dere aldri vil klare å knekke oss. Vårt mot, håp og tro som støttet oss under Holocaust og uavhengighetskrigen [i 1948] er større enn alle våre fiender og alle som hater oss. Dere har ingen sjanse [for å lykkes], konkluderte Avigdor Lieberman.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise