Lieberman ber palestinere i Gaza om å leve fredelig ved siden av Israel

- Israel rekker alltid ut en hånd i fred, men vil ikke stå og se på når landet blir truet, sier Israels forsvarminister.
Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)
Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman oppfordret torsdag innbyggerne på Gazastripen om å «forandre retning» og heller fokusere på å leve fredelig ved siden av Israel i stedet for å forsøke å utslette landet, skriver Times of Israel.

– Min melding til våre naboer i sør er at dere aldri vil klare å knekke oss. Dere bør forandre retning og begynne å tenke – ikke på hvordan Israel kan utslettes – men hvordan dere kan leve ved siden av den israelske staten, sa Lieberman da han holdt tale på en seremoni i anledning Yom Hashoah, minnedagen for Holocaust, i Kibbutz Yad Mordechai, bare 3,5 kilometer fra grensen til Gazastripen.

– Israel rekker alltid ut en hånd i fred, men vil ikke stå og se på når landet blir truet. Selv om Israel forlot Gaza mer enn ti år siden, forsøker terrorgruppen Hamas fortsatt å fjerne den jødiske staten, fortsatte Lieberman.

Tusenvis av palestinere har deltatt i opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)
Tusenvis av palestinere har deltatt i opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)

– Dessverre fortsetter kampen for vår rett til å eksistere som en jødisk og fri stat inntil i dag, selv om Israel har rukket ut en hånd i fred til alle dets naboer. Vi har undertegnet fredsavtaler med Egypt og Jordan, og har forlatt Gazastripen helt til siste centimeter av 1967-linjene, sa den israelske forsvarsministeren.

– I dag truer lederne på Gazastripen med å utslette den israelske staten, returnere flyktningene til Tel Aviv, Haifa og Safed, og alarmsirenene uler i våre samfunn i sør som følge av deres rakettangrep, la han til.

Lieberman forsvarte Israels rett til å beskytte seg selv selv og anmodet Gaza om å endre retning.

– Vi har kapasitet til å stå støtt, og kapasitet og rett til å forsvare oss. Derfor er min beskjed til våre naboer i sør at dere aldri vil klare å knekke oss. Vårt mot, håp og tro som støttet oss under Holocaust og uavhengighetskrigen [i 1948] er større enn alle våre fiender og alle som hater oss. Dere har ingen sjanse [for å lykkes], konkluderte Avigdor Lieberman.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise