Infiltrerte Israel fra Gazastripen

To bevæpnede palestinere ble pågrepet etter å ha infiltrert Israel.

To personer bevæpnet med kniv og håndgranat klarte å infiltrere Israel fra Gazastripen. (Foto: Mark Nakasone/Flickr)
To personer bevæpnet med kniv og håndgranat klarte å infiltrere Israel fra Gazastripen. (Foto: Mark Nakasone/Flickr)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Israelske soldater pågrep tirsdag morgen to palestinske menn som hadde infiltrert Israel fra den sørlige Gazastripen. Mennene var bevæpnet med en håndgranat og en kniv da de ble pågrepet, skriver Times of Israel.

De to mennene skal ha blitt pågrepet kort tid etter at de hadde klart å komme seg forbi grensegjerdet og inn på israelsk territorium. De ble overført til sikkerhetstjenesten Shin Bet for avhør, ifølge forsvaret.

Fra grensegjerdet som skiller Gazastripen og Israel er det bare noen få minutters gange til israelsk sivilbefolkning. Derfor er sikkerheten langs grensegjerdet i høyeste beredskap etter flere infiltreringer de siste ukene.

I tillegg har opp mot 30.000 palestinere protestert langs grensen flere fredager på rad. De har også forsøkt å passere grensegjerdet eller ødelegge det. I tillegg har det vært sendt drager med brennende innhold over grensen for å sette fyr på landbruksområdene på den israelske siden av grensen.

Også mandag var det en infiltrasjon fra Gazastripen og inn i Israel. Da ble fire menn pågrepet av israelske styrker. Disse var derimot ubevæpnet.

Den mest alvorlige hendelsen skjedde 27. mars. Da kom fire bevæpnede palestinere nesten 20 kilometer inn i Israel før de ble oppdaget og arrestert.

Etterforskningen av saken viste senere at de fire ikke hadde planer om å utføre terrorangrep. De ønsket derimot å bli arrestert. Det har vært flere tilfeller hvor palestinere på Gazastripen har infiltrert Israel i håp om å bli arrestert. De foretrekker et liv i israelsk fengsel framfor regimet til Hamas.

Forrige artikkelVil lage sjokolade til diabetikere
Neste artikkelAdvarer mot å gå med kippa i tyske byer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -