Infiltrerte Israel fra Gazastripen

To bevæpnede palestinere ble pågrepet etter å ha infiltrert Israel.
To personer bevæpnet med kniv og håndgranat klarte å infiltrere Israel fra Gazastripen. (Foto: Mark Nakasone/Flickr)
To personer bevæpnet med kniv og håndgranat klarte å infiltrere Israel fra Gazastripen. (Foto: Mark Nakasone/Flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israelske soldater pågrep tirsdag morgen to palestinske menn som hadde infiltrert Israel fra den sørlige Gazastripen. Mennene var bevæpnet med en håndgranat og en kniv da de ble pågrepet, skriver Times of Israel.

De to mennene skal ha blitt pågrepet kort tid etter at de hadde klart å komme seg forbi grensegjerdet og inn på israelsk territorium. De ble overført til sikkerhetstjenesten Shin Bet for avhør, ifølge forsvaret.

Fra grensegjerdet som skiller Gazastripen og Israel er det bare noen få minutters gange til israelsk sivilbefolkning. Derfor er sikkerheten langs grensegjerdet i høyeste beredskap etter flere infiltreringer de siste ukene.

I tillegg har opp mot 30.000 palestinere protestert langs grensen flere fredager på rad. De har også forsøkt å passere grensegjerdet eller ødelegge det. I tillegg har det vært sendt drager med brennende innhold over grensen for å sette fyr på landbruksområdene på den israelske siden av grensen.

Også mandag var det en infiltrasjon fra Gazastripen og inn i Israel. Da ble fire menn pågrepet av israelske styrker. Disse var derimot ubevæpnet.

Den mest alvorlige hendelsen skjedde 27. mars. Da kom fire bevæpnede palestinere nesten 20 kilometer inn i Israel før de ble oppdaget og arrestert.

Etterforskningen av saken viste senere at de fire ikke hadde planer om å utføre terrorangrep. De ønsket derimot å bli arrestert. Det har vært flere tilfeller hvor palestinere på Gazastripen har infiltrert Israel i håp om å bli arrestert. De foretrekker et liv i israelsk fengsel framfor regimet til Hamas.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise