Flere titalls drept langs Gaza-grensen

Titusenvis av palestinere forsøkte å krysse grensen inn til Israel.
Tusenvis av palestinere har deltatt i opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)
Historien om en baby som døde av tåregass ble diktet opp av Hamas for å sverte Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Oppdatering mandag kl. 21:00:
Det har vært kraftige opptøyer flere steder langs grensen mellom Israel og Gazastripen i løpet av mandagen. Klokken 21.00 norsk tid rapporteres det om 52 drepte og at over 2000 er skadet i forbindelse med opptøyene. Rundt 50.000 palestinere skal ha deltatt i protestene, skriver Times of Israel. Tallene kommer fra det Hamas-drevne helsevesenet på Gazastripen.

Det har de siste ukene vært flere voldelige protester langs Gaza-grensen, hvor Hamas har organisert en kampanje for å bryte gjennom den israelske grensen. Grensen er angrepet med steiner, molotov-cocktails, brennende bildekk, brennende drager og bomber. Også i forbindelse med protestene mandag skal det ha vært forsøk på å plassere bomber langs grensegjerdet.

Søndag slapp den israelske hæren flygeblader over Gazastripen. Der oppfordret de folk til å holde seg borte fra grensen mellom Israel og Gaza.

«Hold dere unna sikkerhetsgjerdet, fra terroroppviglere og de voldelige opprørerne! Redd dere selv og prioriter å bygge framtida deres!», sa teksten på flygebladet.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet blir opptøyene ved grensen finansiert av den islamske republikken Iran. Opplysningene skal komme fra en pågrepet Hamas-terrorist. I avhør skal han ha forklart at Hamas sin plan er å først sende sivile mot grensegjerdet og at de skal rive det ned. Når det er gjort vil væpnede Hamas-terrorister strømme inn i Israel for å utføre angrep, skriver Times of Israel i en annen artikkel.

Det israelske forsvaret sendte søndag ut en advarsel om at Hamas har planer om å gjennomføre en massakre på israelske sivile. Forsvaret frykter at palestinerne skal klare å infiltrere Israel flere steder langs grensen.

Det er ventet at protestene vil nå et klimaks rundt klokken 14.30 norsk tid. Da er det ventet at tusenvis vil forsøke å storme grensen i et forsøk på å infiltrere Israel. En av lederne for opptøyene sier målet er å fjerne Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise