Største granatangrep siden 2014

Drøyt 30 granater ble avfyrt mot Israel. En eksploderte utenfor en barnehage.

Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Foto: Flash90)

Militante islamister på Gazastripen skjøt rundt 30 granater inn i Israel tirsdag morgen. Angrepene skjedde i tre forskjellige omganger og førte til at rakettalarmen gikk flere steder i det sørlige Israel, skriver Times of Israel.

En person ble lettere skadet i angrepet etter å ha fått splinter i skulderen. Personen blir behandlet på Soroka medisinske senter i Beersheba. Granatangrepet skal være det største mot Israel siden Gaza-krigen i 2014.

Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned de fleste granatene, men ikke alle. En granat skal ha eksplodert på lekeplassen til en barnehage i Eskhol-regionen, mindre enn en time før barnehagen etter planen skulle åpne.

Trolig er det den Iran-støttede terrorgruppen Palestinsk islamsk jihad som står bak angrepet. De har lovet hevn etter at tre av deres medlemmer ble drept i et israelsk angrep søndag. Israel utførte angrepet etter at terrorgruppen hadde plassert en bombe på gjerdet langs Gaza-grensen.

Statsminister Benjamin Netanyahu lover å svare med «full styrke» på det omfattende granatangrepet tirsdag. Israel holder Hamas, som kontrollerer den palestinske enklaven, ansvarlig for alle angrep som kommer derfra.

– Israel ser med største alvor på angrepene på våre lokalsamfunn fra Hamas og Islamsk jihad på Gazastripen, sier Netanyahu om den spente situasjonen.

Forrige artikkelAbbas ute av sykehus etter ni dager
Neste artikkelOver 70 granater og raketter skutt mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -