Truer med å sende 5000 branndrager fra Gaza for å sette Israel i brann

Palestinere sier de vil sende dragene 40 kilometer inn på israelsk territorium.

Palestinere prøver å stifte brann på israelsk side ved hjelp av en branndrage. (Foto: IDF, Twitter 8. juni 2018)
Hamas har lovet å stanse branndragene som sendes over grensen. Disse har forårsaket store branner og skader i Israel. (Foto: IDF, Twitter 8. juni 2018)

En gruppe som identifiserer seg som initativtakerne bak «terror-dragene», hvor drager og heliumbsballonger blir brukt til å fly brennbart materiale fra Gazastripen og inn i Israel, sier de planlegger å sende 5000 drager og ballonger inn i Israel fredag, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Målet er å sette fyr på israelske landbruksområder, skog og mark. Gruppen sier de vil fly 40 kilometer inn i Israel, hvis ikke blokaden av Gaza oppheves.

Fredag 15. juni var den første dagen i den muslimske Id al-fitr-feiringen, som markerer slutten på den en måned lange fasten under Ramadan.

Torsdag skjøt det israelske luftforsvaret varselsskudd mot en gruppe som forsøkte å sende ballonger med brennbar væske ved flyktningleiren al-Bureij sør på Gazastripen. Ingen skal ha blitt skadet i hendelsen, men det israelske forsvaret har sagt at de ikke kan sitte stille og se på Israel settes i brann.

I forrige uke meldte MIFF at over 17.500 mål i Israel har blitt rammet i mer enn 250 branner. Israelske myndigheter anslår at skadene på dyrket mark alene utgjør minst 11,5 millioner kroner. Brannene har herjet flere steder.

Denne nye formen for terror får lite oppmerksomhet i norsk media.

En israelsk bonde er ute på jordet mens flammene herjer i bakgrunnen. 17.500 mål er svidd av de siste ukene.
En israelsk bonde er ute på jordet mens flammene herjer i bakgrunnen. 17.500 mål er svidd av de siste ukene.
Forrige artikkelStyremedlem i MIFF truet på livet
Neste artikkelKhamenei: – Israel vil snart forsvinne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.