Angrep Israel med 45 raketter i natt

Fem raketter landet i israelske grensebyer. Flere bygninger ble skadet.

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Slik ser det ut når raketter avfyres fra Gazastripen mot Israel. (Arkivfoto: IDF)

Natt til onsdag ble det avfyrt rundt 45 raketter og granater mot israelske byer og tettsteder fra Gazastripen. Titusenvis av israelere måtte løpe i sikkerhet etter at rakettalarmen begynte å ule, skriver Times of Israel.

Minst fem prosjektiler skal ha landet i israelske tettsteder i nærheten av Gaza-grensen, men ingen mennesker kom til skade. Et prosjektil landet utenfor en barnehage. Flere bygninger og biler fikk materielle skader.

Det israelske rakettforsvaret Iron Dome skjøt i tillegg ned sju raketter som var på vei mot befolkede områder. Ti raketter landet på tomme jorder.

Israelske jagerfly svarte med å bombe 25 Hamas-mål etter angrepet. Det er ikke kommet meldinger om drepte eller skadde i det israelske angrepet.

Viseambassadør Dan Poraz ved Israels ambassade i Norge kritiserer norske medier for sin dekning av nattens angrep. Han mener mediene snur om på hele hendelsen ved at de fokuserer på det israelske svaret på angrepet og ikke selve angrepet. På sin egen Twitter-profil skriver han dette:

Et av husene i Eshkol-regionen som fikk materielle skader etter nattens angrep. (Foto: Eshkol Regional Council)
Et av husene i Eshkol-regionen som fikk materielle skader etter nattens angrep. (Foto: Eshkol Regional Council)
Forrige artikkelNetanyahu: – Vi vil hjelpe Iran med å skaffe nok vann
Neste artikkelNektet å bøye av for press – i morgen spiller A-ha for første gang i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.