Vil bygge solcelleanlegg i Israel for å øke strømforsyningen til Gazastripen

Ønsker å lette elektrisitetskrisen for å bedre den humanitære situasjonen.
Israel har godkjent planer for stort solcelleanlegg som skal forsyne Gazastripen med strøm. (Foto: Negev Energy)
Israel har godkjent planer for stort solcelleanlegg som skal forsyne Gazastripen med strøm. (Foto: Negev Energy)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Bilder av Gazas innbyggere som bruker stearinlys som eneste lyskilde har blitt et symbol på strømmangelen i området, skriver Yedioth Ahronoth.

Israelske myndigheter har godkjent byggingen av et stort solcelleanlegg på israelsk territorium, like ved grenseovergangen Erez. Dette anlegget skal levere strøm til innbyggerne på Gazastripen og lette elektrisitetskrisen der. Anlegget blir finansiert av israelske og utenlandske investorer.

Dette er et ensidig humanitært tiltak fra Israels side for å hjelpe innbyggerne på Gazastripen og er ikke en del av en avtale med Hamas.

USAs Midtøsten-utsendinger Jason Greenblatt og Jared Kushner har vært i flere møter med lederne av Jordan og Egypt, i tillegg til statsminister Benjamin Netanyahu, for å diskutere byggingen av solcelleanlegget og andre tiltak som kan bedre den humanitære situasjonen på Gazastripen.

Ifølge israelske embetsmenn var det Israel som kom med idéen om å bygge et stort solcelleanlegg under en konferanse i Washington tidligere i år. Opprinnelig var planen å bygge anlegget på egyptisk territorium, men egypterne ville ikke gå med på byggingen så lenge Gazastripen ikke er under de palestinske selvstyremyndighetenes kontroll.

Israel skal også ha diskutert med regjeringen i Kypros om mulighetene for å etablere en havn på øya hvor det kan sendes varer videre til Gazastripen fra. Også dette tyder på at Israel og andre land i regionen jobber med å finne løsninger som kan lette den humanitære situasjonen for sivilbefolkningen i Gaza.

Professor Efraim Karsh mener det ikke er den økonomiske situasjonen på Gazastripen som gjør at det kommer mye terrorisme og vold derfra.

Det er allerede bygget flere solcelleanlegg i Ashalim i Negev-ørkenen. (Foto: BrightSource Energy)
Det er allerede bygget flere solcelleanlegg i Ashalim i Negev-ørkenen. (Foto: BrightSource Energy)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise