Israel har gjennomført det største angrepet mot Gaza siden 2014

På under ett døgn har terrorister skutt over 90 raketter mot Israel.
Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)
Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. Blusser det opp til en ny krig nå? (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det israelske forsvaret har lørdag gjennomført en rekke flyangrep mot mål på Gazastripen, som svar på at det siden midnatt er skutt over 90 raketter mot Israel. En rekke Hamas-mål er bombet og ødelagt, skriver Ha’aretz.

Ikke siden Gaza-krigen i 2014 har det israelske forsvaret gjennomført et så stort angrep på Gazastripen. Hovedkvarteret til Hamas’ bataljon i Beit Lahia er et av stedene som er ødelagt. Rundt 40 Hamas-mål ble truffet i angrepet.

Urolighetene startet like etter midnatt natt til lørdag. Fra midnatt og frem til lørdag morgen ble det skutt over 30 raketter mot Israel. Seks av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens andre landet i folketomme områder. En rakett eksploderte i nærheten av en israelsk kibbutz.

Men angrepene fra Gazastripen sluttet ikke der. Siden lørdag morgen og frem til lørdag ettermiddag er det skutt over 60 nye raketter mot Israel. Minst ti av dem ble skutt ned av rakettforsvaret. Til sammen er over 90 raketter skutt mot Israel siden midnatt.

Fire israelere er skadet i angrepene. På Gazastripen skal to palestinere være drept i de israelske angrepene, i tillegg til at rundt ti personer er skadet.

Flere offentlige steder i Sør-Israel er stengt av og befolkningen er bedt om å holde seg nær et bomberom. Det er også forbud mot store folkesamlinger.

Det israelske forsvaret har publisert denne videoen av angrepet på Hamas:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise