Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel har gjennomført det største angrepet mot Gaza siden 2014

Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)
Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. Blusser det opp til en ny krig nå? (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)
På under ett døgn har terrorister skutt over 90 raketter mot Israel.

Det israelske forsvaret har lørdag gjennomført en rekke flyangrep mot mål på Gazastripen, som svar på at det siden midnatt er skutt over 90 raketter mot Israel. En rekke Hamas-mål er bombet og ødelagt, skriver Ha’aretz.

Ikke siden Gaza-krigen i 2014 har det israelske forsvaret gjennomført et så stort angrep på Gazastripen. Hovedkvarteret til Hamas’ bataljon i Beit Lahia er et av stedene som er ødelagt. Rundt 40 Hamas-mål ble truffet i angrepet.

Urolighetene startet like etter midnatt natt til lørdag. Fra midnatt og frem til lørdag morgen ble det skutt over 30 raketter mot Israel. Seks av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens andre landet i folketomme områder. En rakett eksploderte i nærheten av en israelsk kibbutz.

Men angrepene fra Gazastripen sluttet ikke der. Siden lørdag morgen og frem til lørdag ettermiddag er det skutt over 60 nye raketter mot Israel. Minst ti av dem ble skutt ned av rakettforsvaret. Til sammen er over 90 raketter skutt mot Israel siden midnatt.

Fire israelere er skadet i angrepene. På Gazastripen skal to palestinere være drept i de israelske angrepene, i tillegg til at rundt ti personer er skadet.

Flere offentlige steder i Sør-Israel er stengt av og befolkningen er bedt om å holde seg nær et bomberom. Det er også forbud mot store folkesamlinger.

Det israelske forsvaret har publisert denne videoen av angrepet på Hamas:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart