Israel har gjennomført det største angrepet mot Gaza siden 2014

Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)
Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. Blusser det opp til en ny krig nå? (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske forsvaret har lørdag gjennomført en rekke flyangrep mot mål på Gazastripen, som svar på at det siden midnatt er skutt over 90 raketter mot Israel. En rekke Hamas-mål er bombet og ødelagt, skriver Ha’aretz.

Ikke siden Gaza-krigen i 2014 har det israelske forsvaret gjennomført et så stort angrep på Gazastripen. Hovedkvarteret til Hamas’ bataljon i Beit Lahia er et av stedene som er ødelagt. Rundt 40 Hamas-mål ble truffet i angrepet.

Urolighetene startet like etter midnatt natt til lørdag. Fra midnatt og frem til lørdag morgen ble det skutt over 30 raketter mot Israel. Seks av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens andre landet i folketomme områder. En rakett eksploderte i nærheten av en israelsk kibbutz.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men angrepene fra Gazastripen sluttet ikke der. Siden lørdag morgen og frem til lørdag ettermiddag er det skutt over 60 nye raketter mot Israel. Minst ti av dem ble skutt ned av rakettforsvaret. Til sammen er over 90 raketter skutt mot Israel siden midnatt.

Fire israelere er skadet i angrepene. På Gazastripen skal to palestinere være drept i de israelske angrepene, i tillegg til at rundt ti personer er skadet.

Flere offentlige steder i Sør-Israel er stengt av og befolkningen er bedt om å holde seg nær et bomberom. Det er også forbud mot store folkesamlinger.

Det israelske forsvaret har publisert denne videoen av angrepet på Hamas:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag