Israel har gjennomført det største angrepet mot Gaza siden 2014

På under ett døgn har terrorister skutt over 90 raketter mot Israel.
Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)
Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. Blusser det opp til en ny krig nå? (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)

Det israelske forsvaret har lørdag gjennomført en rekke flyangrep mot mål på Gazastripen, som svar på at det siden midnatt er skutt over 90 raketter mot Israel. En rekke Hamas-mål er bombet og ødelagt, skriver Ha’aretz.

Ikke siden Gaza-krigen i 2014 har det israelske forsvaret gjennomført et så stort angrep på Gazastripen. Hovedkvarteret til Hamas’ bataljon i Beit Lahia er et av stedene som er ødelagt. Rundt 40 Hamas-mål ble truffet i angrepet.

Urolighetene startet like etter midnatt natt til lørdag. Fra midnatt og frem til lørdag morgen ble det skutt over 30 raketter mot Israel. Seks av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens andre landet i folketomme områder. En rakett eksploderte i nærheten av en israelsk kibbutz.

Men angrepene fra Gazastripen sluttet ikke der. Siden lørdag morgen og frem til lørdag ettermiddag er det skutt over 60 nye raketter mot Israel. Minst ti av dem ble skutt ned av rakettforsvaret. Til sammen er over 90 raketter skutt mot Israel siden midnatt.

Fire israelere er skadet i angrepene. På Gazastripen skal to palestinere være drept i de israelske angrepene, i tillegg til at rundt ti personer er skadet.

Flere offentlige steder i Sør-Israel er stengt av og befolkningen er bedt om å holde seg nær et bomberom. Det er også forbud mot store folkesamlinger.

Det israelske forsvaret har publisert denne videoen av angrepet på Hamas:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise