– Vi vil beskytte våre barn, samme hvilken pris de må betale i Gaza

– Hamas har tatt to millioner palestinere som gisler, sier Israels boligminister Yoav Gallant.

Yoav Gallant. (Foto: Knesset)
Yoav Gallant. (Foto: Knesset)

Yoav Gallant var øverstkommanderende for IDFs Sørkommando da IDF bekjempet Hamas under Gaza-krigen i desember 2008 og januar 2009. Nå er han boligminister i regjeringen.

– Hamas har tatt to millioner palestinske innbyggere som gisler. Dersom de ikke oppfører seg, vil de sette Gaza ti år tilbake i tid etter denne konflikten. Vi vil gjøre hva som helst for å beskytte våre innbyggere og våre soldater, samme hvilken pris de må betale i Gaza, sier Gallant torsdag 9. august, etter at Hamas har angrepet Israel med minst 180 raketter og granater.

– Vi er klar til å gjøre alt som er nødvendig, legger han til. Det kan innebære målrettede angrep mot Hamas-ledere og terrorgruppens rakettceller.

– Vi er klar for fred. Dette er Israels tradisjonelle holdning. Hvis de sender oss blomster, vil vi returnere godteri. Det er ikke noe problem. La oss håpe på fred og være klar for krig, sier Gallant, ifølge Times of Israel.

Forrige artikkelMed terroristenes egne ord
Neste artikkelRakett fra Gazastripen slo ned i nærheten av storbyen Beersheba for første gang siden krigen i 2014
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.