Åpnet nytt palass på Gazastripen

Ikke alle er like fornøyd med det overdådige bygget.

Ikke alle palestinerne på Gazastripen er fornøyd med at det er brukt 90 millioner på et rettslokale. (Foto: Gaza Re-Construction Committee)
Ikke alle er fornøyd med at det er brukt 90 millioner på dette rettslokalet. (Foto: Gaza Re-Construction Committee)
Støtter du det jødiske folkets rett til sitt eget hjemland?
Vet du at sterke krefter i Norge gjør alt de kan for å undergrave Israel?
Svarer du ja på begge spørsmål, bør du bli medlem av MIFF nå!


Nylig åpnet et palass til over 90 millioner kroner på Gazastripen. Bygget, som skal huse palestinske domstoler, er finansiert av Qatar. Ikke alle er like fornøyd med gaven, skriver den Abu Dhabi-baserte avisen National.

For med høy arbeidsledighet og en befolkning som i stor grad lever på almisser er det mange som spør om ikke pengene kunne blitt brukt annerledes. Det sjuetasjer høye bygget er på 11.000 kvadratmeter.

– Gazas innbyggere vil ha følt mer rettferdighet hvis pengene til dette bygget heller ble brukt til å gi arbeidere og universitetsutdannede muligheter til å starte opp småbedrifter, forteller historielærer Hani al-Jazzar til avisen.

Forholdene som mange av palestinerne på Gazastripen lever under står i sterkt kontrast til det enorme og overdådige rettslokalet utenfor Gaza by.

– Hundrevis av familier sover på et kaldt gulv og klarer ikke å forsørge seg selv, mens det prioriteres å bygge et palass av et rettslokale på et sted hvor rettferdighet stort sett er fraværende, sier Mohammed Hassna, tidligere leder av Organisasjonen for islamsk samarbeid i Palestina.

Det er ikke bare på Gazastripen det bygges palestinske palass. For to år siden ble det også bygget et palass på Vestbredden, som opprinnelig skulle huse den palestinske presidenten. Den gangen var Hamas svært kritisk til å bruke så mye penger på et palass, når palestinsk arbeidsledighet er så høy.

Qatar er en av de største økonomiske bidragsyterne til den Hamas-drevne Gazastripen og har de siste årene bidratt med flere milliarder kroner.

DEL
Forrige artikkelStorstilt jakt på ettersøkt terrorist
Neste artikkelFredsprisvinner Nadia Murad mener jesidiene kan lære av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.