Israelsk oberstløytnant drept på Gaza-stripen

En liten israelsk spesialstyrke ble oppdaget av Hamas sør på Gaza-stripen natt til mandag 12. november.

Israelsk Black Hawk helikopter. (Foto: GPO)
Israelsk Black Hawk helikopter. (Foto: GPO)

I kampene som fulgte ble en israelsk oberstløytnant drept og en annen offiser moderat skadet, melder israelske medier. Oberstløytnanten blir kun identifisert som «M».

– Spesialoperasjonen hadde ikke som mål å drepe eller kidnappe terrorister, men å styrke Israels sikkerhet, skriver IDF på Twitter mandag morgen. IDF-kilder har antydet at spesialstyrken tok seg inn på Gaza-stripen for å samle etterretning. Hamas-kilder hevder de israelske soldatene var ute etter å drepe Nour Baraka, sjef for terrorstyrkene til Hamas i Khan Yunis-området, skriver Yedioth Aharnoth.

Israelsk militærsensur hindrer israelske medier fra å gi alle detaljer om operasjonen.

Etter at det brøt ut skuddveksling mellom IDF-styrken og Hamas, brukte IDF luftstyrker for å dekke sine bakkesoldaters tilbaketrekning. Hamas på sin side svarte med 17 granat- og rakettangrep mot israelske mål i området rundt Gaza-stripen. Tre av rakettene ble stanset av rakettforsvarssystemet Iron Dome.

Ifølge palestinske kilder ble minst syv palestinere drept i kamphandlingene. Ifølge Hamas tilhører fire av de drepte deres styrker, skriver Ha’aretz. Nour Baraka skal være en av de drepte.

 

Ros til oberstløytnant «M»

– Israels innbyggere står i enorm gjeldt til oberstløytnant «M», skriver statsminister Benjamin Netanyahu på Twitter.

– Israel mistet en erfaren kriger, som har gitt bidrag til landet og som vil forbli en hemmelighet i årevis, skriver forsvarsminister Avigdor Lieberman.

– Jeg ønsker å uttrykke mine dype kondolanser til hans familie og ønsker rask bedring for den skadde offiseren, legger han til.

Yair Lapid, i det israelske opposisjonspartiet Yesh Atid, roser også IDF-soldatene som deltok i spesialoppdraget.

– Med mot og fasthet minner de Hamas og våre andre fiender om at det ikke er noe sted vi ikke vil finne dem, sier Lapid.

– Israel er stolt av våre modige soldater som er klar for oppdrag når som helst, sier opposisjonsleder Tzipi Livni fra Zionist Union.

Fra Gaza-stripen er det publisert et bilde som viser et ødelagt kjøretøy som ble brukt av de israelske soldatene. Etter at operasjon ble mislykket, skal kjøretøyet ha blitt bombet av israelske luftstyrker.

 

Forrige artikkel«Julekortet» fra Betlehem: Husk å boikotte Israel så verdens eneste jødiske stat kan bli borte!
Neste artikkelPalestinakomiteen melder MIFFs annonse til Forbrukertilsynet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.