Tusenvis av palestinere protesterer mot Hamas

– Vi vil leve, jødene er bedre enn dere, skriker palestinere til Hamas-regimet på Gaza-stripen, melder Dagsavisen 19. mars.

I flere dager har det vært demonstrasjoner mot Hamas på Gazastripen. (Foto: Skjermdump)
I flere dager har det vært demonstrasjoner mot Hamas på Gazastripen. (Foto: Skjermdump fra YouTube-video)

De siste dagene har det vært flere protester mot Hamas-regimet på Gaza-stripen.

Dagsavisen melder tirsdag 19. mars: «Ifølge den London-baserte arabiskspråklige avisen Asharq al-Awsat, anser Hamas nå protestene som en reell trussel mot deres fortsatte styre i den palestinske kyststripen, og har mobilisert ikke bare sine politistyrker, men også sine militære styrker for å knuse opprøret. (…) I helgen ble minst 80 palestinere tilknyttet Fatah-bevegelsen arrestert rundt omkring i Gaza-stripen. (…) Palestinske journalister som våget å rapportere om demonstrasjonene, er blitt arrestert.»

Rakettangrepet mot Tel Aviv torsdag 14. mars ble av mange palestinere tolket som et forsøk fra Hamas-regimet på å trekke bort oppmerksomheten fra demonstrasjonene som allerede da var i gang. I etterkant hevdet Hamas at avfyringen av de to rakettene skjedde ved en feil.

Mange av de som ble slått og mishandlet av Hamas i forrige uke var barn. I en rapport på Gatestone Institute lenker den muslimske og arabiske skribenten Bassam Tawil til en rekke bilder og filmer som viser brutaliteten og resultatet av den.

– Volden på gatene i Gaza-stripen er sannsynligvis den verste siden Hamas tok kontroll på Gaza-stripen for tolv år siden. Siden den gang har Hamas holdt nesten to millioner palestinere som gisler for sitt undertrykkende regime. Hamas har gjort Gaza-stripen til et diktatur hvor borgernes frihet daglig blir angrepet. Hamas har dratt palestinerne inn i flere kriger med Israel som har ødelagt livet til utallige innbygger på Gaza-stripen, skriver Tawil.

– Angrepene på ytringsfriheten har nådd «urovekkende nytt nivå, sier Amnesty International om situasjonen på Gaza-stripen. Hamas-regimet har arrestert flere 17 journalister som har dekket demonstrasjonene. Søndag skal fortsatt 7 av dem har vært i forvaring.

Videoer som sirkulerer i sosiale medier viser at Hamas skyter mot demonstrantene:

Forrige artikkelPalestinerne har gått MER fram i lykke enn nordmenn og israelere de siste ti årene
Neste artikkelSV-politiker vil gjøre 1000 arabere arbeidsledig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.