Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tusenvis av palestinere protesterer mot Hamas

I flere dager har det vært demonstrasjoner mot Hamas på Gazastripen. (Foto: Skjermdump)
I flere dager har det vært demonstrasjoner mot Hamas på Gazastripen. (Foto: Skjermdump fra YouTube-video)
– Vi vil leve, jødene er bedre enn dere, skriker palestinere til Hamas-regimet på Gaza-stripen, melder Dagsavisen 19. mars.

De siste dagene har det vært flere protester mot Hamas-regimet på Gaza-stripen.

Dagsavisen melder tirsdag 19. mars: «Ifølge den London-baserte arabiskspråklige avisen Asharq al-Awsat, anser Hamas nå protestene som en reell trussel mot deres fortsatte styre i den palestinske kyststripen, og har mobilisert ikke bare sine politistyrker, men også sine militære styrker for å knuse opprøret. (…) I helgen ble minst 80 palestinere tilknyttet Fatah-bevegelsen arrestert rundt omkring i Gaza-stripen. (…) Palestinske journalister som våget å rapportere om demonstrasjonene, er blitt arrestert.»

Rakettangrepet mot Tel Aviv torsdag 14. mars ble av mange palestinere tolket som et forsøk fra Hamas-regimet på å trekke bort oppmerksomheten fra demonstrasjonene som allerede da var i gang. I etterkant hevdet Hamas at avfyringen av de to rakettene skjedde ved en feil.

Mange av de som ble slått og mishandlet av Hamas i forrige uke var barn. I en rapport på Gatestone Institute lenker den muslimske og arabiske skribenten Bassam Tawil til en rekke bilder og filmer som viser brutaliteten og resultatet av den.

– Volden på gatene i Gaza-stripen er sannsynligvis den verste siden Hamas tok kontroll på Gaza-stripen for tolv år siden. Siden den gang har Hamas holdt nesten to millioner palestinere som gisler for sitt undertrykkende regime. Hamas har gjort Gaza-stripen til et diktatur hvor borgernes frihet daglig blir angrepet. Hamas har dratt palestinerne inn i flere kriger med Israel som har ødelagt livet til utallige innbygger på Gaza-stripen, skriver Tawil.

– Angrepene på ytringsfriheten har nådd «urovekkende nytt nivå, sier Amnesty International om situasjonen på Gaza-stripen. Hamas-regimet har arrestert flere 17 journalister som har dekket demonstrasjonene. Søndag skal fortsatt 7 av dem har vært i forvaring.

Videoer som sirkulerer i sosiale medier viser at Hamas skyter mot demonstrantene:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart