To soldater skutt ved Gaza-grensen

Soldatene ble skutt under de ukentlige opptøyene langs grensen.

Israelske medier publiserte fredag en video som viser at to israelske soldater blir fraktet i sikkerhet etter å ha blitt skutt. (Foto: Skjermdump Kanal 13)
Israelske medier publiserte fredag en video som viser at to israelske soldater blir fraktet i sikkerhet etter å ha blitt skutt. (Foto: Skjermdump Kanal 13)

To israelske soldater ble skadet da det ble skutt mot dem under de ukentlige protestene langs Gaza-grensen fredag. En soldat ble moderat skadet og en kvinnelig soldat lettere skadet. Begge ble fraktet med helikopter til sykehuset i Beersheba for videre behandling, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvaret svarte på angrepet med å angripe et Hamas-mål på Gazastripen. To palestinere ble drept i angrepet, ifølge palestinske kilder.

Hendelsen er en alvorlig opptrapping i konflikten. I over et år har tusenvis av palestinere protestert langs grensen mot Israel hver fredag. Protestene har ofte utviklet seg til voldelige opptøyer hvor målet er å krysse grensen og infiltrere Israel. Flere personer skal ha forsøkt å krysse grensen fredag. En person, som var i besittelse av en kniv, ble stanset etter at han hadde klart å komme seg forbi grensegjerdet og inn i Israel.

Det har de siste ukene og månedene vært rolig i det sørlige Israel, men denne uken har konflikten blusset opp igjen. Tidligere i uken ble det skutt to raketter mot det sørlige Israel fra Gaza. Rakettene gjorde ingen skader.

Forrige artikkel23.741 soldater har dødd i forsvaret av Israel
Neste artikkelOver 200 raketter avfyrt mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.