To soldater skutt ved Gaza-grensen

Soldatene ble skutt under de ukentlige opptøyene langs grensen.
Israelske medier publiserte fredag en video som viser at to israelske soldater blir fraktet i sikkerhet etter å ha blitt skutt. (Foto: Skjermdump Kanal 13)
Israelske medier publiserte fredag en video som viser at to israelske soldater blir fraktet i sikkerhet etter å ha blitt skutt. (Foto: Skjermdump Kanal 13)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

To israelske soldater ble skadet da det ble skutt mot dem under de ukentlige protestene langs Gaza-grensen fredag. En soldat ble moderat skadet og en kvinnelig soldat lettere skadet. Begge ble fraktet med helikopter til sykehuset i Beersheba for videre behandling, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvaret svarte på angrepet med å angripe et Hamas-mål på Gazastripen. To palestinere ble drept i angrepet, ifølge palestinske kilder.

Hendelsen er en alvorlig opptrapping i konflikten. I over et år har tusenvis av palestinere protestert langs grensen mot Israel hver fredag. Protestene har ofte utviklet seg til voldelige opptøyer hvor målet er å krysse grensen og infiltrere Israel. Flere personer skal ha forsøkt å krysse grensen fredag. En person, som var i besittelse av en kniv, ble stanset etter at han hadde klart å komme seg forbi grensegjerdet og inn i Israel.

Det har de siste ukene og månedene vært rolig i det sørlige Israel, men denne uken har konflikten blusset opp igjen. Tidligere i uken ble det skutt to raketter mot det sørlige Israel fra Gaza. Rakettene gjorde ingen skader.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise