Terrorbrannene i Sør-Israel fortsetter

Hamas fortsetter å sende brannbomber mot Israel til tross for våpenhvilen.

Brannbomber fra Gazastripen har forårsaket en rekke branner i det sørlige Israel den siste uken. (Foto: JFL-KKL)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den siste tiden har det vært en kraftig økning i antallet branner i det sørlige Israel som er forårsaket av brannbomber som er sendt med drager og ballonger fra Gazastripen. Bare i løpet av tirsdagen alene var det minst sju branner som brøt ut i områdene langs Gaza-grensen. Alle brannene startet på grunn av brannbomber fra Gaza, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

I slutten av mai ble det rapportert at Israel og Hamas hadde inngått en seks måneder våpenhvile. Derfor er mange i det israelske forsvarsmiljøet overrasket over at situasjonen allerede nå ser ut til å eskalere igjen.

Bare i løpet av tirsdagen alene var det minst sju påsatte branner i Sør-Israel. De forårsaket store skader.

Eskaleringen er overraskende siden Israel skal ha innfridd flere av kravene fra Hamas, som å tillate overføringer av kontanter fra Qatar og tillate flere bygningsmaterialer inn til Gaza. Israel utvidet også fiskesonen utenfor Gaza til 15 nautiske mil. Denne er nå redusert igjen på grunn av eskaleringen.

I tillegg til at brannterroren har Hamas også varslet at de vil trappe opp de voldelige opptøyene langs grensen mot Israel igjen. De siste ukene har det vært rolig langs grensen, men det kan det snart bli en stopper for. Torsdag morgen ble det også sendt en rakett mot Israel igjen fra Gaza. Det var første rakettangrep på flere uker. Israel svarte med på bombe to Hamas-mål.

Terrorister på Gaza sender brannbomber med ballonger og drager over grensen til Israel.
Forrige artikkelHizbollah planla store terrorangrep mot israelske mål over hele verden
Neste artikkelFIFA etterforsker lederen av det palestinske fotballforbundet for terrorstøtte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.