Terrorbrannene i Sør-Israel fortsetter

Hamas fortsetter å sende brannbomber mot Israel til tross for våpenhvilen.
Brannbomber fra Gazastripen har forårsaket en rekke branner i det sørlige Israel den siste uken. (Foto: JFL-KKL)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den siste tiden har det vært en kraftig økning i antallet branner i det sørlige Israel som er forårsaket av brannbomber som er sendt med drager og ballonger fra Gazastripen. Bare i løpet av tirsdagen alene var det minst sju branner som brøt ut i områdene langs Gaza-grensen. Alle brannene startet på grunn av brannbomber fra Gaza, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

I slutten av mai ble det rapportert at Israel og Hamas hadde inngått en seks måneder våpenhvile. Derfor er mange i det israelske forsvarsmiljøet overrasket over at situasjonen allerede nå ser ut til å eskalere igjen.

Bare i løpet av tirsdagen alene var det minst sju påsatte branner i Sør-Israel. De forårsaket store skader.

Eskaleringen er overraskende siden Israel skal ha innfridd flere av kravene fra Hamas, som å tillate overføringer av kontanter fra Qatar og tillate flere bygningsmaterialer inn til Gaza. Israel utvidet også fiskesonen utenfor Gaza til 15 nautiske mil. Denne er nå redusert igjen på grunn av eskaleringen.

I tillegg til at brannterroren har Hamas også varslet at de vil trappe opp de voldelige opptøyene langs grensen mot Israel igjen. De siste ukene har det vært rolig langs grensen, men det kan det snart bli en stopper for. Torsdag morgen ble det også sendt en rakett mot Israel igjen fra Gaza. Det var første rakettangrep på flere uker. Israel svarte med på bombe to Hamas-mål.

Terrorister på Gaza sender brannbomber med ballonger og drager over grensen til Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise