Prøvde å infiltrere Israel med rakett-kastere, maskingevær og granater

Et større terrorangrep ble avverget takket være årvåkne soldater ved Gaza-grensen.

Fire tungt bevæpnede palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Gaza lørdag 10. august. (Foto: Det israelske forsvaret)

Et større terrorangrep ble stanset av det israelske forsvaret natt til lørdag 10. august. Fire militante palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Gazastripen bevæpnet med AK-47-rifler, rakettdrevne granater, håndgranater, jaktkniver og boltesaks, skriver nettavisen Times of Israel.

Hendelsen skjedde 04.00 på natten. En kvinnelig soldat som overvåket grensen oppdaget at fire personer beveget seg mot grensegjerdet i det som omtales som «en militærformasjon». Gruppen kom fra byen Khan Younis i det sørlige Gaza. Soldater fra Golani-brigaden ble varslet og sendt til stedet.

De israelske styrkene åpnet ild mot de fire palestinerne da de hadde kuttet seg gjennom grensegjerdet. Alle fire ble drept i skuddvekslingen. Det skal ha blitt kastet en håndgranat mot de israelske styrkene i forbindelse med sammenstøtet, men ingen israelske soldater kom til skade.

Gaza-cellen som ble stanset hadde i tillegg til mye våpen store mengder ammunisjon, utstyr for å kutte seg gjennom gjerder, energibarer og utstyr for å kunne oppholde seg inne på israelsk territorium i en lengre periode. Utstyret tyder på at operasjonen var nøye planlagt.

– Det er ikke klart om de hadde planer om å angripe soldater eller sivile, men et stort angrep ble stanset her, sier IDF talsmann, Ronen Manelis.

Hamas sier i en uttalelse at de fire militante opererte på egenhånd.

IDF-sjef Aviv Kohavi takker de israelske soldatene ved grensen som hindret en større infiltrasjon fra Gaza. (Foto: IDF)
Forrige artikkelTo pågrepet for drapet på tenåring
Neste artikkelMIFF til stede på Arendalsuka
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.