Eksporterer jordbær fra Gaza til England

Israelske myndigheter og palestinske bønder samarbeider om eksport av frukt.

Flere tonn med jordbær ble eksportert fra Gaza til England via Ben Gurion-lufthavn i Israel. (Foto: COGAT)

For første gang er det eksportert varer fra Gazastripen til England. Tirsdag 17. desember ble fem tonn med jordbær sendt via den israelske flyplassen Ben Gurion utenfor Tel Aviv. Eksporten av jordbær fra Gaza er et samarbeid mellom israelske myndigheter og palestinske bønder, skriver Jerusalem Post.

Forrige uke ble en tilsvarende mengde jordbær eksportert til Gulf-landene, De forente arabiske emirater og Qatar via grenseovergangen Allenby i Jordandalen. Siden starten på jordbærsesongen er det eksportert over 450 tonn jordbær ut av Gaza. Store mengder er eksportert til Judea og Samaria.

I år er det dyrket 730 hektar med jordbær på den nordlige Gazastripen, mot 485 hektar i 2018. Jordbærproduksjonen sysselsetter rundt 1500 bønder på Gaza og gir et levebrød til tusenvis av familier. Eksporten reflekterer hvor viktig landbruket er på Gaza og for økonomien i den palestinske enklaven.

Det er Coordination and Liaison Administration (CLA) for Gaza som har koordinert eksporten av jordbær. Leder ved den økonomiske avdelingen i CLA, major Anwar Ghanem, sier «eksporten av jordbær til England, samt til Judea og Samaria-området og til flere land rundt om i verden, gjør det mulig å styrke og utvide denne næringen, som er livsgrunnlaget til tusenvis av bønder og deres familier». Han håper veksten innen landbruket vil fortsette.

Som MIFF har skrevet tidligere hjelper israelske myndigheter palestinske bønder med å dyrke frukt. Dette samarbeidet har økt de siste årene.

Flere hundre tonn med jordbær er eksportert fra Gazastripen. Det gir levebrød til tusenvis av familier. (Foto: COGAT)
Forrige artikkelTrump ga ordre om å bekjempe jødehat på skoler for høyere utdanning
Neste artikkelShin Bet pågrep 50 PFLP-terrorister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.