Ble arrestert for videokonferanse med israelere

En tidligere Amnesty-aktivist skal ha tipset Hamas om samtalen.
Et skjermbilde fra videokonferansen. Til venstre er Rami Aman, som senere ble arrestert og fengslet av Hamas.

Hamas har arrestert seks lokale aktivister på Gazastripen for å ha deltatt i en videokonferanse med venstreorienterte israelere. Den islamistiske terrorgruppen forbyr all kontakt med israelere og har siktet de seks medlemmene fra Gaza Youth Committee for forræderi og for å normalisere forholdet til Israel, skriver avisen Yedioth Ahronot.

I den to timer lange samtalen via videokonferansetjenesten Zoom, i et format som har fått navnet «Skype med din fiende», diskuterte deltakerne deres hverdag og uttrykte håp om bedre lederskap for både israelerne og palestinerne. Rami Aman (36), grunnleggeren av Gaza Youth Committee, og de fem andre ble arrestert og varetektsfengslet da det ble kjent at de hadde snakket med flere titalls israelske aktivister.

Det Hamas-drevne innenriksdepartementet på Gaza sier at ethvert forsøk «på å etablere aktiviteter eller kommunikasjon med den israelske okkupanten er uansett årsak en forbrytelse som kan straffes med lov og er et forræderi mot vårt folk».

En av dem som skal ha tipset Hamas om Zoom-konferansen er en tidligere ansatt i menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty. Hind Khoudary, som i dag er frilansjournalist, skrev et hissig innlegg på Facebook hvor hun kritiserte Aman for å «normalisere» forholdet til Israel. I innlegget tagget hun flere høytstående Hamas-medlemmer, slik at de skulle bli gjort oppmerksomme på det.

Khoudary sier hun ikke angrer på innlegget og sier hun støtter arrestasjonene, men understreker at hun ikke er ansvarlig for hva som skjer med dem i Hamas’ forvaring. Innenriksdepartementet på Gazastripen avviser at det var Facebook-innlegget til Khoudary som gjorde dem oppmerksom på videokonferansen. De sier de har hatt Gaza Youth Committee under overvåking i lengre tid.

Amnesty bekrefter at Khoudary jobber for dem i en kortere periode som frilanser, hvor hun dokumenterte de voldelige protestene på grensen mot Israel. Organisasjonen sier at hun ikke lenger jobber for dem.

Den palestinske frilansjournalisten Hind Khoudary tipset Hamas. Her presenteres hun på nettsidene til Amnesty.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise