Ble arrestert for videokonferanse med israelere

En tidligere Amnesty-aktivist skal ha tipset Hamas om samtalen.

Et skjermbilde fra videokonferansen. Til venstre er Rami Aman, som senere ble arrestert og fengslet av Hamas.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Hamas har arrestert seks lokale aktivister på Gazastripen for å ha deltatt i en videokonferanse med venstreorienterte israelere. Den islamistiske terrorgruppen forbyr all kontakt med israelere og har siktet de seks medlemmene fra Gaza Youth Committee for forræderi og for å normalisere forholdet til Israel, skriver avisen Yedioth Ahronot.

I den to timer lange samtalen via videokonferansetjenesten Zoom, i et format som har fått navnet «Skype med din fiende», diskuterte deltakerne deres hverdag og uttrykte håp om bedre lederskap for både israelerne og palestinerne. Rami Aman (36), grunnleggeren av Gaza Youth Committee, og de fem andre ble arrestert og varetektsfengslet da det ble kjent at de hadde snakket med flere titalls israelske aktivister.

Det Hamas-drevne innenriksdepartementet på Gaza sier at ethvert forsøk «på å etablere aktiviteter eller kommunikasjon med den israelske okkupanten er uansett årsak en forbrytelse som kan straffes med lov og er et forræderi mot vårt folk».

En av dem som skal ha tipset Hamas om Zoom-konferansen er en tidligere ansatt i menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty. Hind Khoudary, som i dag er frilansjournalist, skrev et hissig innlegg på Facebook hvor hun kritiserte Aman for å «normalisere» forholdet til Israel. I innlegget tagget hun flere høytstående Hamas-medlemmer, slik at de skulle bli gjort oppmerksomme på det.

Khoudary sier hun ikke angrer på innlegget og sier hun støtter arrestasjonene, men understreker at hun ikke er ansvarlig for hva som skjer med dem i Hamas’ forvaring. Innenriksdepartementet på Gazastripen avviser at det var Facebook-innlegget til Khoudary som gjorde dem oppmerksom på videokonferansen. De sier de har hatt Gaza Youth Committee under overvåking i lengre tid.

Amnesty bekrefter at Khoudary jobber for dem i en kortere periode som frilanser, hvor hun dokumenterte de voldelige protestene på grensen mot Israel. Organisasjonen sier at hun ikke lenger jobber for dem.

Den palestinske frilansjournalisten Hind Khoudary tipset Hamas. Her presenteres hun på nettsidene til Amnesty.
Forrige artikkelHamas krever 250 fanger løslatt for «informasjon» om savnede israelere
Neste artikkelIrans «magiske» våpen mot korona
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.