Medisinstudent umenneskeliggjør israelere med usannhet

MIFF anbefaler medisinstudenten å studere FN-statistikk.
Skjermdump fra Bergens Tidende 17. april 2020.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Fredag 17. april har Bergens Tidende publisert et leserinnlegg av Christian Haugen, medisinstudent med lisens. «Det er direkte umenneskelig å ikke slippe til hjelp, slik Israel nå gjør,» skriver Haugen i ingressen. Gjennom hele innlegget gis det inntrykk av at Israel ikke tillater medisinsk utstyr og forsyninger inn til Gaza under koronapandemien. «Norge burde kreve at Israel slipper medisinske forsyninger og hjelp inn i Gaza,» lyder det.

Kanskje Haugen burde sjekke tallene til FNs koordinasjonskontor for humanitære saker i de palestinske områdene før han demoniserer israelerne som umenneskelige? På nettsiden ochaopt.org/data/crossings kan hvem som helst se at medisinske leveranser til Gaza gjennom israelske grensestasjoner var rekordhøye i mars 2020. De siste to årene har antall truck-leveranser med varer klassifisert som medisinske gjennomsnittlig ligget på omkring 75 i måneden. I mars måned økte det til 109 truck-leveranser, det høyeste nivået siden krigsmånedene i juli og august 2014.

Ifølge FN er kun 5 prosent av importen til Gaza gjennom israelske grensestasjoner humanitær, 95 prosent er klassifisert som kommersiell. Den dagen det er større behov for medisinsk utstyr på Gaza, er det både kapasitet og vilje på israelsk side til å slippe det gjennom.  Å lure BTs lesere til å tro noe annet, er bare et dårlig forsøk på å demonisere Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise