Medisinstudent umenneskeliggjør israelere med usannhet

MIFF anbefaler medisinstudenten å studere FN-statistikk.
Skjermdump fra Bergens Tidende 17. april 2020.

Fredag 17. april har Bergens Tidende publisert et leserinnlegg av Christian Haugen, medisinstudent med lisens. «Det er direkte umenneskelig å ikke slippe til hjelp, slik Israel nå gjør,» skriver Haugen i ingressen. Gjennom hele innlegget gis det inntrykk av at Israel ikke tillater medisinsk utstyr og forsyninger inn til Gaza under koronapandemien. «Norge burde kreve at Israel slipper medisinske forsyninger og hjelp inn i Gaza,» lyder det.

Kanskje Haugen burde sjekke tallene til FNs koordinasjonskontor for humanitære saker i de palestinske områdene før han demoniserer israelerne som umenneskelige? På nettsiden ochaopt.org/data/crossings kan hvem som helst se at medisinske leveranser til Gaza gjennom israelske grensestasjoner var rekordhøye i mars 2020. De siste to årene har antall truck-leveranser med varer klassifisert som medisinske gjennomsnittlig ligget på omkring 75 i måneden. I mars måned økte det til 109 truck-leveranser, det høyeste nivået siden krigsmånedene i juli og august 2014.

Ifølge FN er kun 5 prosent av importen til Gaza gjennom israelske grensestasjoner humanitær, 95 prosent er klassifisert som kommersiell. Den dagen det er større behov for medisinsk utstyr på Gaza, er det både kapasitet og vilje på israelsk side til å slippe det gjennom.  Å lure BTs lesere til å tro noe annet, er bare et dårlig forsøk på å demonisere Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise