Medisinstudent umenneskeliggjør israelere med usannhet

MIFF anbefaler medisinstudenten å studere FN-statistikk.

Skjermdump fra Bergens Tidende 17. april 2020.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fredag 17. april har Bergens Tidende publisert et leserinnlegg av Christian Haugen, medisinstudent med lisens. «Det er direkte umenneskelig å ikke slippe til hjelp, slik Israel nå gjør,» skriver Haugen i ingressen. Gjennom hele innlegget gis det inntrykk av at Israel ikke tillater medisinsk utstyr og forsyninger inn til Gaza under koronapandemien. «Norge burde kreve at Israel slipper medisinske forsyninger og hjelp inn i Gaza,» lyder det.

Kanskje Haugen burde sjekke tallene til FNs koordinasjonskontor for humanitære saker i de palestinske områdene før han demoniserer israelerne som umenneskelige? På nettsiden ochaopt.org/data/crossings kan hvem som helst se at medisinske leveranser til Gaza gjennom israelske grensestasjoner var rekordhøye i mars 2020. De siste to årene har antall truck-leveranser med varer klassifisert som medisinske gjennomsnittlig ligget på omkring 75 i måneden. I mars måned økte det til 109 truck-leveranser, det høyeste nivået siden krigsmånedene i juli og august 2014.

Ifølge FN er kun 5 prosent av importen til Gaza gjennom israelske grensestasjoner humanitær, 95 prosent er klassifisert som kommersiell. Den dagen det er større behov for medisinsk utstyr på Gaza, er det både kapasitet og vilje på israelsk side til å slippe det gjennom.  Å lure BTs lesere til å tro noe annet, er bare et dårlig forsøk på å demonisere Israel.

Forrige artikkelItamar Marcus: Hvordan PA bruker korona til demonisering
Neste artikkelIsrael er fjernet fra ny bibeloversettelse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.