Kjent våpensmugler tatt på fersken

Mahmoud Bakir har hjulpet en rekke terrororganisasjoner med å smugle våpen.

Her stopper den israelske marinen en båt som smuglet våpen fra Sinaihalvøya til Gazastripen. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den israelske marinen og sikkerhetstjenesten Shin Bet avverget i fellesskap et forsøk på å smugle våpen med båt inn på Gazastripen den nordlige delen av Sinaihalvøya i Egypt, skriver avisen Jerusalem Post.

Fellesoperasjonen kom i stand etter at Shin Bet klarte å identifisere flere mistenkte involvert i våpensmugling. Samarbeidet mellom militæret og Shin Bet gjorde at båten som ble brukt til smuglingen ble identifisert og stanset.

En av de to pågrepne er identifisert som Mahmoud Bakir, en kjent smugler som i lang tid har samarbeidet med terrorgrupper på Gazastripen.

– Arrestasjonen av ham er en stor operasjonell prestasjon, sier IDF.

I avhør skal de to pågrepne ha innrømmet at våpnene de smuglet skulle gå til Hamas. De skal også ha kommet med detaljer om hvordan Hamas og andre terrorgrupper bruker havet til å smugle våpen og annet utstyr.

Israel har siden 2007 hatt en sjøblokade av Gaza for å forhindre fri flyt av våpen til de islamistiske terrorgruppene i den palestinske enklaven. De siste årene er flere forsøk på å smugle våpen og annet utstyr inn på Gazastripen blitt stanset av marinen. I fjor ble det forsøkt smuglet deler til raketter.

– Denne operasjonen er en del av en serie forebyggende operasjoner som skal forhindre planene til terrorgruppen Hamas om å bygge opp sin militære styrke […] og er en del av en pågående kampanje for å forhindre alle former for terrorangrep mot sivilbefolkningen i Israel, sier IDF i en uttalelse.

De siste månedene har det vært usedvanlig stille langs Gaza-grensen, men mandag avfyrte terrorister en rakett mot Israel for første gang på mange uker. Raketten landet i et øde område og forårsaket ingen skader.

Forrige artikkelPalestinske myndigheter leverte et forfalsket dokument til Den internasjonale straffedomstolen
Neste artikkelSynes du det er greit at dine skattepenger blir brukt til å oppvigle til jihad?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.