Kjent våpensmugler tatt på fersken

Mahmoud Bakir har hjulpet en rekke terrororganisasjoner med å smugle våpen.
Her stopper den israelske marinen en båt som smuglet våpen fra Sinaihalvøya til Gazastripen. (Foto: IDF)

Den israelske marinen og sikkerhetstjenesten Shin Bet avverget i fellesskap et forsøk på å smugle våpen med båt inn på Gazastripen den nordlige delen av Sinaihalvøya i Egypt, skriver avisen Jerusalem Post.

Fellesoperasjonen kom i stand etter at Shin Bet klarte å identifisere flere mistenkte involvert i våpensmugling. Samarbeidet mellom militæret og Shin Bet gjorde at båten som ble brukt til smuglingen ble identifisert og stanset.

En av de to pågrepne er identifisert som Mahmoud Bakir, en kjent smugler som i lang tid har samarbeidet med terrorgrupper på Gazastripen.

– Arrestasjonen av ham er en stor operasjonell prestasjon, sier IDF.

I avhør skal de to pågrepne ha innrømmet at våpnene de smuglet skulle gå til Hamas. De skal også ha kommet med detaljer om hvordan Hamas og andre terrorgrupper bruker havet til å smugle våpen og annet utstyr.

Israel har siden 2007 hatt en sjøblokade av Gaza for å forhindre fri flyt av våpen til de islamistiske terrorgruppene i den palestinske enklaven. De siste årene er flere forsøk på å smugle våpen og annet utstyr inn på Gazastripen blitt stanset av marinen. I fjor ble det forsøkt smuglet deler til raketter.

– Denne operasjonen er en del av en serie forebyggende operasjoner som skal forhindre planene til terrorgruppen Hamas om å bygge opp sin militære styrke […] og er en del av en pågående kampanje for å forhindre alle former for terrorangrep mot sivilbefolkningen i Israel, sier IDF i en uttalelse.

De siste månedene har det vært usedvanlig stille langs Gaza-grensen, men mandag avfyrte terrorister en rakett mot Israel for første gang på mange uker. Raketten landet i et øde område og forårsaket ingen skader.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise