Stenger Gaza-grensen etter ny brannterror

Israel vil bare slippe drivstoff og humanitær hjelp over grensen til Gaza.
En brann oppstod ved kibbutz Erez etter at terrorister på Gaza sendte brannbomber over grensen. (Foto: Kibbutz Erez)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Etter flere dager med brannterror fra Gazastripen, hvor terrorister sender ballonger med brennende materialer inn i Israel, har israelske myndigheter besluttet å stenge grenseovergangen mot Gaza, skriver Yedioth Ahronot.

Brannterroren har forårsaket flere titalls branner i de israelske områdene nær Gazastripen de siste dagene. Fra nå av vil grenseovergangen Kerem Shalom vært stengt for all trafikk bortsett fra humanitær hjelp og drivstoff.

Sprengstoff og brennende materialer festet til ballonger, drager og lignende var et nytt våpen som terroristene på Gazastripen tok i bruk i 2018. Det forårsaket flere tusen branner og store skader på landbruk, natur og dyreliv.

Den siste uken har brannterroren igjen returnert til Sør-Israel. Det israelske forsvaret har svart med å angripe Hamas-mål på Gazastripen, uten at det har ført til en stans i terroren. Nå håper de stengte grenser skal avskrekke.

Den siste uken har brannterroren igjen returnert til Sør-Israel. (Foto: Sha’ar Hanegev Region)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise