Stenger Gaza-grensen etter ny brannterror

Israel vil bare slippe drivstoff og humanitær hjelp over grensen til Gaza.

En brann oppstod ved kibbutz Erez etter at terrorister på Gaza sendte brannbomber over grensen. (Foto: Kibbutz Erez)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Etter flere dager med brannterror fra Gazastripen, hvor terrorister sender ballonger med brennende materialer inn i Israel, har israelske myndigheter besluttet å stenge grenseovergangen mot Gaza, skriver Yedioth Ahronot.

Brannterroren har forårsaket flere titalls branner i de israelske områdene nær Gazastripen de siste dagene. Fra nå av vil grenseovergangen Kerem Shalom vært stengt for all trafikk bortsett fra humanitær hjelp og drivstoff.

Sprengstoff og brennende materialer festet til ballonger, drager og lignende var et nytt våpen som terroristene på Gazastripen tok i bruk i 2018. Det forårsaket flere tusen branner og store skader på landbruk, natur og dyreliv.

Den siste uken har brannterroren igjen returnert til Sør-Israel. Det israelske forsvaret har svart med å angripe Hamas-mål på Gazastripen, uten at det har ført til en stans i terroren. Nå håper de stengte grenser skal avskrekke.

Den siste uken har brannterroren igjen returnert til Sør-Israel. (Foto: Sha’ar Hanegev Region)
Forrige artikkelHvorfor blir jøder hatet?
Neste artikkelRekordomsetning for Israel Aerospace Industries
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.