Skyter ned brannballonger med laser

For første gang er Light Blade tatt i bruk ved Gaza-grensen.
Lasersystemet Light Blade er nå utplassert ved Gaza-grensen. Det skal stoppe ballonger og droner med brennbart materiale.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israel har utplassert lasersystemet Light Blade, som er utviklet for å stanse luftbårne trusler, ved grensen mot Gaza for første gang. Utplasseringen skjer etter at terrorister i løpet av den siste tiden har sendt flere hundre brannbomber over grensen ved bruk av ballonger, skriver Israel Hayom.

Det var i 2018 terrorister på Gazastripen begynte å sendt brannbomber og eksplosiver over grensen til Israel ved bruk av droner, ballonger og lignende. Det har siden forårsaket flere tusen branner i det sørlige Israel. Eksplosiver har også landet i nærheten av barnehager, bolighus og andre steder. Derfor utviklet det israelske politiet en metode for å stanse de luftbårne truslene.

Light Blade er en laser som stanser ballonger, droner og andre trusler. Det er det første forsvarssystemet av sitt slag i verden. Teknologien minner på mange måter om Iron Dome, forsvarssystemet som skyter ned raketter.

Laseren er utviklet av tre sivile ingeniører i samarbeid med forskere ved Ben-Gurion-unversitet og teknologiavdelingene til det israelske politiet og forsvaret. Prosjektet tok rundt ett år. Laseren skal ha en kapasitet til å angripe mål med et avstand på opp til 2 kilometer, både dag og natt.

Terrorister på Gazastripen bruker ballonger til å sende brennbart materiale og sprengstoff over grensen til Israel.

Når systemet har låst seg på et mål skyter det en unik laserstråle på det. Hvis målet er en ballong eller en drage, vil systemet brenne den opp. Hvis målet er en drone vil laseren brenne deler av dronen slik at den faller ned.

Politiet i Israel håper system nå skal stanse de mange brannbombene som sendes over grensen. Den siste uken har det vært flere titalls branner i det sørlige Israel som følge av brannterroren fra Gaza. Bare i løpet av tirsdagen var det 60 branner som følge av brannbomber som ble sendt over grensen.

Tirsdag besluttet Israel å stenge grenseovergangen til Gaza for alle andre varer enn humanitær hjelp og drivstoff som følge av brannterroren.

Her en video som viser lasersystemet i aksjon ved Gaza-grensen:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise