Ballongterroren fra Gaza fortsetter

Palestinske terrorister setter fyr på brennbart materiale festet til ballonger, som skal sendes over grensen til Israel for å forårsake brann.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

De siste ukene har terrorister på Gazastripen sendt flere hundre ballonger med eksplosiver og brennbart materiale over grensen til Israel. Det har forårsaket utallige branner og store skader på jordbruk, natur og dyreliv.

I tillegg truer det menneskeliv. Tirsdag eksploderte en bombe festet til en ballong i en hage ved et hus i byen Sderot. Mandag førte en ballong med brennbart materiale til at en barnehage begynte å brenne. Ingen personer ble skadet i noen av hendelsene, skriver Jerusalem Post.

Israel har svart på angrepene med å bombe en rekke Hamas-mål på Gazastripen. I tillegg slipper ikke Israel annet enn nødhjelp over grensen. Ingen andre varer får passere ved grenseovergangen Kerem Shalom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også fiskesonen utenfor kysten av Gazastripen er blitt innskrenket. Ingenting av dette ser foreløpig ut til å hjelpe. Heller ikke en klar advarsel fra Egypt har fått Hamas til å stanse med ballongterroren.

For tirsdag fortsetter ballongene å fly over grensen med eksplosiver og brennbart materiale. Det har allerede ført til flere skogbranner i løpet av dagen og store mannskap fra brannvesenet jobber med å slukke brannene.

Bomber som blir festet til ballonger og fraktet over grensen til Israel. Tirsdag eksploderte en bombe ved et bolighus.

Det israelske politiet advarer innbyggerne i Sør-Israel om å nærme seg ballonger og mistenkelige gjenstander. Eksplosiver kan gå av.

På en pressekonferanse tirsdag sa forsvarsminister Benny Gantz at Hamas «leker med ilden». Han advarte terrorgruppen om at Israel ville slå tilbake.

– Dette må stoppes umiddelbart, sa Gantz om ballongterroren.

Gjennom egyptisk mellomledd har Hamas kommet med flere krav til Israel for å stanse angrepene. Blant annet utvidet fiskesone, flere arbeidstillatelser i Israel og flere industri- og infrastruktur prosjekter.

I tillegg vil de ha tillatelse til å importere varer som har såkalt dobbeltbruk, det vil si at de kan brukes både sivilt og militært. Israel har begrensninger på slike varer inn til Gazastripen, da det er varer som kan misbrukes av terrorgruppene i kampen mot Israel.

Hamas skal ha sagt til det egyptiske mellomleddet om at de ikke er redd for å eskalere situasjonen. De truer også med å sende raketter mot Israel.

– I dag snakker vi om ballonger, men vi er ikke redde for å ta i bruk rakettene, skal en av avdelingene i Hamas’ militære fløy ha truet med.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag