Bedre fem måneder for sent enn aldri

Palestinere ble kastet i Hamas-fengsel etter nettmøte med israelere, rapporterer Aftenposten.
Faksimile fra Aftenposten 26. september 2020.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Lørdag 26. september skrev journalist John Hultgren i Aftenposten:

«Det var en gruppe ungdommer i Gaza som tok initiativ til videosamtalen som de kalte «Skype med fienden».

I et par timer fortalte ungdommene i Gaza om livet under den israelsk-egyptiske blokaden. Unge mennesker fra flere deler av verden deltok, blant annet fra Israel.

Rent forræderi, mente den militante palestinske gruppen Hamas, som styrer Gazastripen. De kastet derfor de åtte palestinske ungdommene i fengsel.»

MIFF skrev om arrestasjonene kort tid etter at de skjedde i april. Det er likevel viktig at Aftenposten nå setter fokus på dette, og gir det en helside i papiravisen. Det har også vært ny utvikling i saken.

«Torsdag [24. september] ble det kjent at Hamas-styret har tatt ut tiltale mot de tre og vil stille dem for en militærdomstol. Nå er anklagen litt endret. Nå er deres forbrytelse å ha svekket revolusjonsånden,» skriver Aftenposten.

Palestinske menneskerettighetsbrudd, samt politikk og handlinger som undergraver fred, blir systematisk underrapportert i norske medier. Det som norske medier anser som israelske feil og forbrytelser, både reelle og konstruerte, blir systematisk overrapportert. Dette blir grundig dokumentert i MIFFs nye bok Det falske bildet av Israel som du nå kan forhåndsbestille.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise