Reiser tvil om anklager fra Breaking the Silence

Breaking the Silence manipulerte soldaters vitneutsagn om Gaza-krigen med mål om å sverte Israels omdømme, hevder israelsk organisasjon.
Ad Kan Gaza
Real-time videoopptak fra en av hendelsene som Breaking the Silence fremstilte som en israelsk krigsforbrytelse etter Gaza-krigen. (Skjermdump fra Ad Kan!s video)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Etter Gaza-krigen i 2014 publiserte organisasjonen Breaking the Silence en rapport med 111 vitneutsagn fra israelske soldater som hadde deltatt i krigen. Rapportene fra Breaking the Silence førte til overskrifter over hele verden, også i Norge. Det ble gitt inntrykk av at israelske soldater hadde gjort krigsforbrytelser. Udokumenterte soldat-anklager, kommenterte MIFF allerede i 2015. Breaking the Silence er ledet av tidligere israelske soldater som er kritisk til israelsk maktbruk mot palestinerne, og gruppen er i hovedsak finansiert av europeiske land. Så vidt MIFF kjenner til har ikke Breaking the Silence fått noen støtte fra Norge siden 2016.

Israelsk rettssystem har etterforsket flere av de mest alvorlige anklagene som kom fra Breaking the Silence, men soldatene er frifunnet for anklager om krigsforbrytelser. Nå har den israelske organisasjonen Ad Kan! kommet med en rapport og en video som kan forklare hvorfor.

For eksempel fortalte tre anonyme soldater om det Breaking the Silence fremstilte som et overlagt drap på en eldre palestiner. Ifølge Ad Kan! var ikke soldatene til stede da hendelsen skjedde, og de gir motstridende beskrivelser. Alle soldatene som var involvert i saken er blitt frikjent. Palestineren ble advart mot å nærme seg de israelske soldatene, fordi man fryktet at han var en selvmordsbomber. Da han ikke stanset ble det skutt mot nedre del av kroppen. En lege og en sanitetssoldat forsøkte å redde livet hans, men livet stod ikke til å redde. Deretter gravla de ham ut av respekt for den døde, forteller Ad Kan! I deres rapport er det også andre eksempler.

– Breaking the Silence har et ansvar for at antisemittismen øker rundt omkring i verden, sier Ad Kan! i videoen.  

Se videoen som Ad Kan! har laget om saken (5 minutter):

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelDrepte en hel familie – nå øker belønningen
Neste artikkelRødner korrigerte i Dagens Næringsliv
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise