Luksuriøst Gaza-feriested ble bombet etter å ha holdt «umoralsk konsert»

IS-inspirerte grupper reagerte på at kvinner og menn deltok på samme konsert.
Det luksuriøse feriestedet Bianco Resort ble utsatt for et bombeangrep etter å ha arrangert en konsert med blandet kjønn.

Bianco Resort, et luksuriøst feriested på Gazastripen, ble nylig utsatt for et bombeangrep. Angrepet skjedde kort tid etter at feriestedet fikk trusler fra muslimske ekstremister for umoralsk oppførsel. Årsaken var at de arrangerte en konsert hvor både kvinner og menn deltok. Ingen ble skadet i angrepet, men en mur rundt anlegget ble skadet, skriver Jerusalem Post.

Palestinske kilder anklager salafister for å stå bak angrepet. Medlemmer av grupper inspirert av den Islamske staten (IS) på Gazastripen skal på forhånd ha advart eieren av feriestedet mot å arrangere konserten, som de mente var «en ond handling». Eieren skal ha ignorert advarselen fra salafistene.

Salafist-terrorister har jevnlig hatt sammenstøt med Hamas-medlemmer på Gazastripen i løpet av det siste tiåret. Hamas, som styrer på Gazastripen, skal også ha arrestert og drept flere medlemmer av disse grupperingene.

Palestinere på Gazastripen skal ha uttrykt blandede meninger om angrepet. Noen uttrykker støtte til terroristene, mens andre fordømmer angrepet. Det luksuriøse feriestedet skal nylig ha åpnet og har rundt 120 ansatte. Nå frykter flere at kundene skal forsvinne og arbeidsplasser gå tapt.

Feriestedet skal ha hatt tillatelse fra Hamas til å arrangere konserten.

Flere palestinske fraksjoner fordømmer angrepet og mener det viser økende innflytelse blant IS-inspirerte grupper på Gazastripen. Flere mistenkte skal være pågrepet etter bombeangrepet, ifølge en kilde som er tett på Hamas.

Selv om Hamas ikke har like strenge tolkninger av islamske lover som salafistene, styrer de den palestinske enklaven etter relativt strenge konservative regler. Tidligere i år bestemte Hamas at kvinner på Gazastripen ikke lenger kan reise noe sted uten tillatelse fra mannlig verge. Det ble også innført islamske kleskoder blant annet på skoler.

Her er en promoteringsvideo av Bianco Resort (laget før angrepet):

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise