Soldat livstruende skadet etter opptøyer ved Gaza-grensen

Soldaten ble skutt i hodet gjennom et hull i sikkerhetsbarrieren.
En israelsk soldat ble skutt og kritisk skadet i opptøyer langs Gaza-grensen lørdag 21. august. Her har palestinere stormet sikkerhetsgjerdet som skiller Gazastripen og Israel. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Lørdag 21. august oppstod det store opptøyer langs grensen mellom Gazastripen og Israel. Hundrevis av palestinere stormet den israelske grensen. I opptøyene ble en israelsk soldat skutt i hodet og kritisk skadet.

En foreløpig etterforskning av hendelsen tyder på at soldatene var uforberedt på at hundrevis av mennesker ville storme sikkerhetsgjerdet, som førte til at en soldat ble alvorlig skadet og et våpen nesten ble stjålet.

Soldatene som var stasjonert ved grensen åpnet ikke ild mot opprørerne som angrep sikkerhetsgjerdet, i frykt for at de ville treffe sivile i området.

En av dem som stormet grensegjerdet var bevæpnet med en pistol. Han skjøt flere skudd gjennom et hull i en vegg og traff den 21 år gamle soldaten Barel Hadaria Shmueli i hodet fra kloss hold. Soldaten er livstruende skadet.

21-åringens far kritiserer det israelske forsvaret for at de tillot opprørere å komme så nær grensegjerdet at de fikk mulighet til å skyte sønnen hans.

– Jeg håper bare at han overlever, det er alt jeg ønsker. La hele Israels folk be om at han blir frisk, sier Yossi Shmueli til Times of Israel.

Det israelske forsvaret ser på hendelsen som på et alvorlig brudd på israelsk suverenitet. Som svar på skyteangrepet og opptøyene langs grensen gikk det israelske forsvaret til angrep på fire Hamas-mål på Gazastripen. Ingen personer ble skadet i de israelske luftangrepene. Statsminister Naftali Bennett sier Israel vil svare på alle angrep mot sine soldater og sivile.

Også Egypt har svart på opptøyene som Hamas har satt i gang med å stenge grenseovergangen Rafah mellom Gazastripen og Egypt inntil videre.

Barel Hadaria Shmueli (21) ble skutt i hodet og livstruende skadet i opptøyer langs Gaza-grensen 21. august.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise